Trebinje: Pet novozaraženih u dobrom zdravstvenom stanju

Pet lica zaraženih virusom korona u Trebinju bliski su kontakti prvozaraženog pacijenta i za sada se osjećaju dobro, rekla je epidemiolog iz Doma zdravlja Trebinje Jelena Durić.

Republika Srpska 12.04.2020 | 12:55
Trebinje: Pet novozaraženih u dobrom zdravstvenom stanju

Durićeva je istakla da je oni nemaju ispoljene simptome bolesti, dodavši da se preduzimaju sve mjere na istraživanju novih kontakata.

Direktor Opšte bolnice Trebinje LJubica Miljanović rekla je da se dva novozaražena pacijenta nalaze u ovoj zdravstvenoj ustanovi i njihovo stanje je stabilno.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da ostale tri pozitivne osobe nemaju simtome i boraviće u karantinu u Studentskom centru.

"Apelujem na sve stanovnike Trebinja da strogo pridržavaju preporučenih mjera republičkog i gradskog Štaba, da se ne okupljaju u grupama i da nose maske i rukavice", rekla je ona i pozvala starije građane da kretanje svedu na minimum u periodu kada im je to dozvoljeno.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da će policija pojačati kontrolu svih vozila i vozača, lica i rješenja izdatih od nadležnih organa i institucija, te da će pružiti svu neophodnu podršku sprovođenju odluka republičkog i gradskog Štaba.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da razloga za paniku nema i da će biti kontrolisani svi ulasci i izlasci iz grada.

Ćurić je pozvao sve građane na odgovornost i poštovanje svih procedura i mjera koje su donesene.

On je ponovio da maske i rukavice treba da nose svi građani, a da će onima koji ih nemaju biti dostavljeni.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Рв

12.04.2020 11:23

Нисам из Требиња, али сви кажу да смо дужни носити маску и рукавице. Маску једну сам некако испросио али рукавице немам осим оне кожне зимске па питам могу ли њих да натакнем?

ODGOVORITE
Name

Roko

12.04.2020 12:08

Kako je narod sijao tako će i da žanje

Name

re.rv

12.04.2020 15:37

Zamoli ove u SA, isprosi poslace ti,..nije beg cicija..

Name

CENZURA

12.04.2020 14:19

Na svim trebinjskim portalima Luka Petrović zvani Gvido uveo je zabranu bilo kakvih komentara.Narod ogorčen zbog nesposobne i korumpirane lokalne vlasti koja samo razmišlja koji će tender namjestiti počeo je da slobodno izražava svoje kritike.To članovima sekte normalno ne odgovara.Jedini tračak svijetlosti i slobodnog razmišljanja ostao je Vukan i njegov blog.Nek nam je Bog u pomoći lakše je bilo 48

ODGOVORITE
Name

cestitke

12.04.2020 15:38

Super da je tako. Podrska za Luku! Deri đikanima kozu sa leđa, bolje ne zasluzuju.

Name

Struka

12.04.2020 14:40

Prvozaraženi je došao iz UKC Babjaluka gdje je i zaražen.Dovezao ga je zet i sin i oba su sada sa suprugama zaraženi.Pacijent iz Nevesinja je takođe medicinske struke.U ovakvim uslovima išla u Mostar na rođendan odakle je donijela bolest. Policija na narodu trenira strogoću ,prskaju ulice vatrogasci, kaznjavaju neće li popraviti buđjet.KORONU nam unesoše na našu žalost nesavjesni medicinari.Pustite politicke fraze Dr.Miljanović okrenite se struci i nauci jer nije Milorad doktor nego vi.Ne trošite novac na dezinfekciju kolovoza i tockova na automobilima, osim ako vam je to prijeko potrebno radi punjenja steanacke kase .

ODGOVORITE
Name

Ribič

12.04.2020 22:57

Da li je istina da snaha oboljelog starca radi u Bingu u Trebinju ? Ako je istina i ako je i snaha zaražena onda neka je trebinjcima Bog na pomoći.

Name

re re rv

12.04.2020 20:23

Bliži je Mostar. A možda i u Stocu da se nađu. Čapljini su se već zamjerili.

ODGOVORITE