Прерано укидање рестрикција може бити фатално

- Свјетска здравствена организација поново је данас упозорила да превремено укидање мјера ограничења кретања уведених ради сузбијања ширења вируса корона може да изазове "фатални повратак" пандемије.

Свијет 10.04.2020 | 22:42
Прерано укидање рестрикција може бити фатално

"Знам да се неке земље већ припремају за излазак из изолације. СЗО би, као и сви, жељела да се рестрикције укину. Али прерано укидање рестрикција могло би подстаћи фатални повратак пандемије", рекао је генерални секретар СЗО Тедрос Адханом Гебрејесус на виртуалној конференцији за новинаре у Женеви, преноси Реутерс.

Како је навео, тај повратак могао би да буде једнако смртоносан као и ширење пандемије уколико изостану потребне мјере.

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дрндоје

10.04.2020 22:09

Како дани пролазе, све је јасније да иза овог вируса стоји крупни капитал, Бил Гејтс, фармацеутске куце, СЗО и САД. Замислимо колику це добит дијелити кад "измисле" вакцину. За претпоставити је да је вакцина вец спремна, али дај да убијамо јос, превисе нас је, цему слузе стари сем да узимају пензију. Хајдемо јос страха, диктатуре, ванредног стања, полицијског сата, отказа. Људска и радна права свести на минимум... Е, онда долази вакцина, обавезна са сваког становника планете Земље. Како це бити америцки производ, замислимо цијену исте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гардиста

11.04.2020 01:12

Ма да,ви би само да ми играмо како ви казете.Вама и јесте циљ да овако остане сто дузе.Најгоре је сто вас наси слепо слусају,као овце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиленце

11.04.2020 03:27

Ето цитах до љета це проци па да сезона у хрватској и у црној гори мозе поцети. Оде бизнис низбрдо ако се не крене на вријеме. Лезаљке под хитно склонити са плаза јер ко зна ко је лезао прије на мозда неко ко има вирус и пустити народу да лези на свом пескиру на врелом пијеску који це убити вирус.

ОДГОВОРИТЕ