Prerano ukidanje restrikcija može biti fatalno

- Svjetska zdravstvena organizacija ponovo je danas upozorila da prevremeno ukidanje mjera ograničenja kretanja uvedenih radi suzbijanja širenja virusa korona može da izazove "fatalni povratak" pandemije.

Svijet 10.04.2020 | 22:42
Prerano ukidanje restrikcija može biti fatalno

"Znam da se neke zemlje već pripremaju za izlazak iz izolacije. SZO bi, kao i svi, željela da se restrikcije ukinu. Ali prerano ukidanje restrikcija moglo bi podstaći fatalni povratak pandemije", rekao je generalni sekretar SZO Tedros Adhanom Gebrejesus na virtualnoj konferenciji za novinare u Ženevi, prenosi Reuters.

Kako je naveo, taj povratak mogao bi da bude jednako smrtonosan kao i širenje pandemije ukoliko izostanu potrebne mjere.

(Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

drndoje

10.04.2020 22:09

Kako dani prolaze, sve je jasnije da iza ovog virusa stoji krupni kapital, Bil Gejts, farmaceutske kuce, SZO i SAD. Zamislimo koliku ce dobit dijeliti kad "izmisle" vakcinu. Za pretpostaviti je da je vakcina vec spremna, ali daj da ubijamo jos, previse nas je, cemu sluze stari sem da uzimaju penziju. Hajdemo jos straha, diktature, vanrednog stanja, policijskog sata, otkaza. Ljudska i radna prava svesti na minimum... E, onda dolazi vakcina, obavezna sa svakog stanovnika planete Zemlje. Kako ce biti americki proizvod, zamislimo cijenu iste.

ODGOVORITE
Name

Gardista

11.04.2020 01:12

Ma da,vi bi samo da mi igramo kako vi kazete.Vama i jeste cilj da ovako ostane sto duze.Najgore je sto vas nasi slepo slusaju,kao ovce.

ODGOVORITE
Name

Pilence

11.04.2020 03:27

Eto citah do ljeta ce proci pa da sezona u hrvatskoj i u crnoj gori moze poceti. Ode biznis nizbrdo ako se ne krene na vrijeme. Lezaljke pod hitno skloniti sa plaza jer ko zna ko je lezao prije na mozda neko ko ima virus i pustiti narodu da lezi na svom peskiru na vrelom pijesku koji ce ubiti virus.

ODGOVORITE