Истрага због великог броја мртвих у домовима за старе

Због стотине умрлих од корона вируса у старачким домовима у Милану и цијелом региону Ломбардије, покренута је истрага, која треба да утврди да ли је у питању била непажња.

Свијет 10.04.2020 | 13:41
Истрага због великог броја мртвих у домовима за старе

Позивајући се на извор из правосудних органа, портал пише да истрага није усмјерена за сада ни против једног појединаца, а води се и у другим градовима, попут Бергама. 

Истрага треба да утврди постојање евентуалних криминалних радњи, као што је, на пример, убиство из нехата.

Од средине марта домови за старе постали су велики разлог за забринутост, посебно када су здравствени радници и породице у Ломбарији почели да пријављују смрт штићеника који нису тестирани на вирус корона.

Неименовани извор каже да се истрага фокусира на уредбу од 8. марта којом су ломбардијске власти затражиле од локалних старачких домова да преузимају пацијенте отпуштене из болница, у покушају да ослободе пренатрпане болничка одјељења.

Неки љекари и медицинске сестре, наводи се, кажу да се инфекција ширила јер домови у том тренутку нису имали одговарајућу заштитну опрему.

(Индеx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

борац

10.04.2020 13:54

Мислим да је то управо циљ цороне СЕЛЕКЦИЈА.Стар сам али оправдавам то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр.

10.04.2020 14:42

Боже драги шта нам се ово ради Да се не чују ни гласови у стану Умирили се ко мишеви од страха Током ноћи и сунчаном дану. Што нас старе сада лако руше Као косилица оне зелене траве Боље је и нас старе да откосе Него веселе младалачке главе А ви млади сад сте будућност наша Некада сте скакали преко туђег плота Похађали сте и завршили многе школе Али да знате, нисте ову ,,школу живота’’

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ву

10.04.2020 22:59

Какво је стање у АУСТРИЈИ СЛАБО СЕ ЈАВЉАТЕ ИМА НЕКО КОГА ЗАНИМА СТАЊЕ У А МОЛИМ ХВАЛА ?

ОДГОВОРИТЕ