Istraga zbog velikog broja mrtvih u domovima za stare

Zbog stotine umrlih od korona virusa u staračkim domovima u Milanu i cijelom regionu Lombardije, pokrenuta je istraga, koja treba da utvrdi da li je u pitanju bila nepažnja.

Svijet 10.04.2020 | 13:41
Istraga zbog velikog broja mrtvih u domovima za stare

Pozivajući se na izvor iz pravosudnih organa, portal piše da istraga nije usmjerena za sada ni protiv jednog pojedinaca, a vodi se i u drugim gradovima, poput Bergama. 

Istraga treba da utvrdi postojanje eventualnih kriminalnih radnji, kao što je, na primer, ubistvo iz nehata.

Od sredine marta domovi za stare postali su veliki razlog za zabrinutost, posebno kada su zdravstveni radnici i porodice u Lombariji počeli da prijavljuju smrt štićenika koji nisu testirani na virus korona.

Neimenovani izvor kaže da se istraga fokusira na uredbu od 8. marta kojom su lombardijske vlasti zatražile od lokalnih staračkih domova da preuzimaju pacijente otpuštene iz bolnica, u pokušaju da oslobode prenatrpane bolnička odjeljenja.

Neki ljekari i medicinske sestre, navodi se, kažu da se infekcija širila jer domovi u tom trenutku nisu imali odgovarajuću zaštitnu opremu.

(Index)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

borac

10.04.2020 13:54

Mislim da je to upravo cilj corone SELEKCIJA.Star sam ali opravdavam to.

ODGOVORITE
Name

Mr.

10.04.2020 14:42

Bože dragi šta nam se ovo radi Da se ne čuju ni glasovi u stanu Umirili se ko miševi od straha Tokom noći i sunčanom danu. Što nas stare sada lako ruše Kao kosilica one zelene trave Bolje je i nas stare da otkose Nego vesele mladalačke glave A vi mladi sad ste budućnost naša Nekada ste skakali preko tuđeg plota Pohađali ste i završili mnoge škole Ali da znate, niste ovu ,,školu života’’

ODGOVORITE
Name

Vu

10.04.2020 22:59

Kakvo je stanje u AUSTRIJI SLABO SE JAVLJATE IMA NEKO KOGA ZANIMA STANJE U A MOLIM HVALA ?

ODGOVORITE