БиХ: Потврђена три нова случаја, међу њима полицајац

У Западнохерцеговачком кантону још три особе су заражене корона вирусом, од којих су двије особе из Широког Бријега и једна из Груда, а међу њима је и полицајац.

Босна и Херцеговина 10.04.2020 | 13:33
БиХ: Потврђена три нова случаја, међу њима полицајац

Како наводе према информација Завода за јавно здравство Западнохерцеговачког кантона су три позитивне особе на присуство корона вируса од укупно 17 тестираних током јучерашњега дана.

"Двије особе су с подручја Широког Бријега и ради се о новом кластеру и једна особа с подручја Грудама која је повезана с постојећим кластером", наводе из Штаба ЗХК.

Током данашњег и сутрашњег дана, како истичу обавиће се већи број тестирања особа повезаних с новим кластером у Широком Бријегу.

"Једна особа је припадник Министарства унутарњих послова (МУП), али већ дуже вријеме се налази у изолацији због повезаности с првим кластером. То је други припадник МУП-а позитиван на корона вирус и оба радника су тренутно у добром психофизичком стању", кажу из Штаба ЗХК.

До сада су у ЗХК 52 особе биле позитивно на присуство корона вируса. С подручја Широког Бријега је 37 особа, 11 из Груда, 4 из Посушја, а у Љубушком није до сад забиљежена нити једна особа.

У самоизолацији се тренутно налази 865 особа на простору ЗХК, 101 особа из Груда, 187 из Љубушког, 280 из Посушја и 297 особа из Широког Бријега.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар