BiH: Potvrđena tri nova slučaja, među njima policajac

U Zapadnohercegovačkom kantonu još tri osobe su zaražene korona virusom, od kojih su dvije osobe iz Širokog Brijega i jedna iz Gruda, a među njima je i policajac.

Bosna i Hercegovina 10.04.2020 | 13:33
BiH: Potvrđena tri nova slučaja, među njima policajac

Kako navode prema informacija Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona su tri pozitivne osobe na prisustvo korona virusa od ukupno 17 testiranih tokom jučerašnjega dana.

"Dvije osobe su s područja Širokog Brijega i radi se o novom klasteru i jedna osoba s područja Grudama koja je povezana s postojećim klasterom", navode iz Štaba ZHK.

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, kako ističu obaviće se veći broj testiranja osoba povezanih s novim klasterom u Širokom Brijegu.

"Jedna osoba je pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), ali već duže vrijeme se nalazi u izolaciji zbog povezanosti s prvim klasterom. To je drugi pripadnik MUP-a pozitivan na korona virus i oba radnika su trenutno u dobrom psihofizičkom stanju", kažu iz Štaba ZHK.

Do sada su u ZHK 52 osobe bile pozitivno na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 37 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 865 osoba na prostoru ZHK, 101 osoba iz Gruda, 187 iz Ljubuškog, 280 iz Posušja i 297 osoba iz Širokog Brijega.

(Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar