ПДП упутио Скупштини града приједлог за помоћ привреди

Градски одбор ПДП-а Бањалука упутио је Скупштини града Бањалука Одлуку о усвајању мјера за подршку привреди због посљедица епидемије корона-вируса, коју је доставио одборник ПДП-а Јово Савановић, саопштено је из ПДП.

Република Српска 10.04.2020 | 10:39
ПДП упутио Скупштини града приједлог за помоћ привреди

"Према овом приједлогу, Град Бањалука ће предузети мјере које су у његовој надлежности ради санације дијела претрпљене штете и стварања стимулативног амбијента за унапријеђење привредног амбијента на територији Града и умањења штетних посљедица по привреду, а које су изазване епидемијом корона-вируса и забраном и ограничењем рада пословним субјектима на територији Града Бања Лука", наводи се у саопштењу.

Даље се каже да мјере из одлуке коју Савановић предлаже односе се на период трајања забране рада свим пословним субјектима на које се та забрана односи, без обзира на њихов правни облик и без обзира на власничку структуру, пропорционално се смањује плаћање свих мјесечних и годишњих комуналних накнада и такси, осим у случају да испуњавају критеријуме за већа ослобођења плаћања појединих накнада и такси како је предвиђено овом Одлуком. 

"Сви пословни субјекти на територији Града Бања Лука са годишњим приходом мањим од милион КМ биће ослобођени плаћања комуналне таксе за истицање фирме за 2020. годину. Као и сви пословни субјекти који се баве угоститељском дјелатношћу на територији Града Бања Лука са годишњим приходом мањим од 500.000,00 КМ биће ослобођени плаћања комуналне таксе за приређивање музичких програма у угоститељским објектима у 2020. години", наведено је у Одлуци.

Наводе да сви пословни субјекти на територији Града Бања Лука са годишњим приходом мањим од 500.000,00 КМ биће ослобођени плаћања комуналне таксе за коришћење рекламних паноа и других рекламним материјала у 2020. години. 

Сви  пословни субјекти на територији Града Бања Лука са годишњим приходом мањим од 500.000,00 КМ биће ослобођени плаћања свих административних такси које се односе на издавање локацијских услова, као и рјешења из области предузетништва, предложено је из ПДП.

"Свим пословним субјектима на територији Града Бања Лука којима је забрањен рад за вријеме трајања епидемије корона-вируса, а који за вријеме епидемије не отпусте раднике, биће исплаћена субвенција у износу од 500,00 КМ по раднику мјесечно, а за цијело вријеме трајања епидемије, почев од 01.04.2020. године", наводе у саопштењу из ове странке и додају:

"Савановић је приједлог одлуке доставио писменим путем, будући да је Клуб одборника опозиције у Скупштини града Бањалука, први путу овом мандату, донио одлуку да не присуствује данашњој сједници, из разлога што одборницима није омогућено да говоре, а приједлог опозиције да се дозволи десетоминутно обраћање једног представника клуба је одбијен".

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Еко топлана

10.04.2020 09:05

Сад донесите одлуку да ослобадјате плацања паусала домацинства која имају калориметар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

10.04.2020 09:08

Па јел релано? Они достављају приједлог за скупштину на коју, како јуче рекоше, неће доћи?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало сутра

10.04.2020 13:25

Тај фиксни дио код "наше" Еко-топлане је дупло скупљи него код Београдске топлане тако да на томе највише зарађују (цитај плачкају)⁉️

Name

Ринго

10.04.2020 12:12

Изборе помјерити због корона вируса и стања у привреди. А Радојицић висе брине о локалним изборима него како ће народ преживјети ову пандемију и кризу. Сада се види да је његово стално појављивање на ТВ везано за његову промоцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нено

10.04.2020 12:40

Укратко - дрзава не треба ниста да наплати, а да даје паре. Па од цега?!!! Неозбиљно од сарлатана из ПДП-а...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

10.04.2020 12:47

Браво ПДП за приједлоге. Нешто конкретно за разлику од подобних климоглаваца из СНСД-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОЛИДУКДРНД

10.04.2020 13:24

ВИ САМИ НЕЗНАТЕ СТА ХОЦЕТЕ КОЛИКО САМ УПУЦЕН У НЕКЕ СТВАРИ ТО СЕ НЕРАДИ ИЗ ПОДРУМА НА САСТАНКЕ НЕЦЕТА И СТАБИ ВИ ХТЈЕЛИ И ЦУТИТЕ ВИСЕ ИЗГУБИЦЕТЕ И ТО МАЛО ГЛАСАЦА СТО ИМАТЕ.

ОДГОВОРИТЕ