PDP uputio Skupštini grada prijedlog za pomoć privredi

Gradski odbor PDP-a Banjaluka uputio je Skupštini grada Banjaluka Odluku o usvajanju mjera za podršku privredi zbog posljedica epidemije korona-virusa, koju je dostavio odbornik PDP-a Jovo Savanović, saopšteno je iz PDP.

Republika Srpska 10.04.2020 | 10:39
PDP uputio Skupštini grada prijedlog za pomoć privredi

"Prema ovom prijedlogu, Grad Banjaluka će preduzeti mjere koje su u njegovoj nadležnosti radi sanacije dijela pretrpljene štete i stvaranja stimulativnog ambijenta za unaprijeđenje privrednog ambijenta na teritoriji Grada i umanjenja štetnih posljedica po privredu, a koje su izazvane epidemijom korona-virusa i zabranom i ograničenjem rada poslovnim subjektima na teritoriji Grada Banja Luka", navodi se u saopštenju.

Dalje se kaže da mjere iz odluke koju Savanović predlaže odnose se na period trajanja zabrane rada svim poslovnim subjektima na koje se ta zabrana odnosi, bez obzira na njihov pravni oblik i bez obzira na vlasničku strukturu, proporcionalno se smanjuje plaćanje svih mjesečnih i godišnjih komunalnih naknada i taksi, osim u slučaju da ispunjavaju kriterijume za veća oslobođenja plaćanja pojedinih naknada i taksi kako je predviđeno ovom Odlukom. 

"Svi poslovni subjekti na teritoriji Grada Banja Luka sa godišnjim prihodom manjim od milion KM biće oslobođeni plaćanja komunalne takse za isticanje firme za 2020. godinu. Kao i svi poslovni subjekti koji se bave ugostiteljskom djelatnošću na teritoriji Grada Banja Luka sa godišnjim prihodom manjim od 500.000,00 KM biće oslobođeni plaćanja komunalne takse za priređivanje muzičkih programa u ugostiteljskim objektima u 2020. godini", navedeno je u Odluci.

Navode da svi poslovni subjekti na teritoriji Grada Banja Luka sa godišnjim prihodom manjim od 500.000,00 KM biće oslobođeni plaćanja komunalne takse za korišćenje reklamnih panoa i drugih reklamnim materijala u 2020. godini. 

Svi  poslovni subjekti na teritoriji Grada Banja Luka sa godišnjim prihodom manjim od 500.000,00 KM biće oslobođeni plaćanja svih administrativnih taksi koje se odnose na izdavanje lokacijskih uslova, kao i rješenja iz oblasti preduzetništva, predloženo je iz PDP.

"Svim poslovnim subjektima na teritoriji Grada Banja Luka kojima je zabranjen rad za vrijeme trajanja epidemije korona-virusa, a koji za vrijeme epidemije ne otpuste radnike, biće isplaćena subvencija u iznosu od 500,00 KM po radniku mjesečno, a za cijelo vrijeme trajanja epidemije, počev od 01.04.2020. godine", navode u saopštenju iz ove stranke i dodaju:

"Savanović je prijedlog odluke dostavio pismenim putem, budući da je Klub odbornika opozicije u Skupštini grada Banjaluka, prvi putu ovom mandatu, donio odluku da ne prisustvuje današnjoj sjednici, iz razloga što odbornicima nije omogućeno da govore, a prijedlog opozicije da se dozvoli desetominutno obraćanje jednog predstavnika kluba je odbijen".

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Eko toplana

10.04.2020 09:05

Sad donesite odluku da oslobadjate placanja pausala domacinstva koja imaju kalorimetar.

ODGOVORITE
Name

Бањалучанин

10.04.2020 09:08

Па јел релано? Они достављају приједлог за скупштину на коју, како јуче рекоше, неће доћи?!

ODGOVORITE
Name

Malo sutra

10.04.2020 13:25

Taj fiksni dio kod "naše" Eko-toplane je duplo skuplji nego kod Beogradske toplane tako da na tome najviše zarađuju (citaj plačkaju)⁉️

Name

Ringo

10.04.2020 12:12

Izbore pomjeriti zbog korona virusa i stanja u privredi. A Radojicić vise brine o lokalnim izborima nego kako će narod preživjeti ovu pandemiju i krizu. Sada se vidi da je njegovo stalno pojavljivanje na TV vezano za njegovu promociju.

ODGOVORITE
Name

Neno

10.04.2020 12:40

Ukratko - drzava ne treba nista da naplati, a da daje pare. Pa od cega?!!! Neozbiljno od sarlatana iz PDP-a...

ODGOVORITE
Name

Boris

10.04.2020 12:47

Bravo PDP za prijedloge. Nešto konkretno za razliku od podobnih klimoglavaca iz SNSD-a

ODGOVORITE
Name

ROLIDUKDRND

10.04.2020 13:24

VI SAMI NEZNATE STA HOCETE KOLIKO SAM UPUCEN U NEKE STVARI TO SE NERADI IZ PODRUMA NA SASTANKE NECETA I STABI VI HTJELI I CUTITE VISE IZGUBICETE I TO MALO GLASACA STO IMATE.

ODGOVORITE