"Морали смо бити спремнији за борбу против пандемије"

- Мораће се поднијети рачун да се види колико смо били спремни да дочекамо пандемију, односно шта треба промијенити у будућности да већ сљедећу овакву ситуацију не дочекамо на исти начин већ да будемо још спремнији, рекао је Младен Босић.

Република Српска 10.04.2020 | 09:42
"Морали смо бити спремнији за борбу против пандемије"

Делегат СДС у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић поручио је да, док траје пандемија корона вируса, не треба размишљати о политици већ да се сви заједнички требају борити да она што прије прође, а након тога поново ће се све вратити на старо.

– Политика је сада у другом плану, односно не би требало ни да постоји, осим политике како превазићи постојећи проблем са корона вирусом са што мање посљедица. Треба већ сада направити планове како те посљедице санирати када пандемија прође – каже Босић за Српскаинфо.

Он додаје да је убјеђен да су сви политичари свјесни тренутне ситуације, али да је евидентно и да неки покушавају да кроз „ову несрећу воде политичку кампању“.

– То сматрам непримјереним. Сада сви треба да буде једно, а политику ћемо водити и разлике правити касније – истиче Босић.

Он додаје да онда када ово све прође треба добро анализирати шта се десило и шта је могло боље да се направи. 

На крају крајева, како истиче Босић, мораће се поднијети рачун да се види колико смо били спремни да дочекамо пандемију, односно шта треба промијенити у будућности да већ сљедећу овакву ситуацију не дочекамо на исти начин већ да будемо још спремнији.

Босић истиче да је опозиција схватила да у овој ситуацији не треба да се баве политиком како су то раније чинили већ да се требају фокусирати на борбу против ширења пандемије. 

– У овом тренутку због корона вируса дајемо подршку свим мјерама власти, али свакако уочавамо да ће бити много тога што ћемо имати да кажемо када прође пандемија и када се буду сумирали резултати и ситуација – закључује Босић.

Он додаје да је тренутна ситуација таква да захтијева потпуно другачији начин живота, те да грађани у овом моменту размишљају једино о томе како пребродити овај период.

Босић истиче да је 99 одсто становништва свјесно опасности коју носи корона вирус и да се одговорно понаша захваљујући информацијама које добијају из медија, али и друштвеним мрежама.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

10.04.2020 08:03

Ма доста ми је оног Радојчића из Бањалуке. Само назови број и намирмице ти стижу. Па човјек је побенавио, откуд народу паре кад их је Радојчић покрао преко инвестиција - кружних токова, па се народу завртјело у гчлави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.04.2020 09:24

Инжењер електротехнике...и то пропали..

Name

Коле

10.04.2020 08:25

Морате да схватите да кРадојичић никад ниста у зивоту није радио. Само политика, лази,манипулације, поткрадање. Зато и не мозете ниста оцекивати од њега . И то се знало. А поготово ако је додиков играч!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др Келе

10.04.2020 09:29

Нисам присталица ни једне политичке опције, али је истина да Радојичић ради и гради, а остали могу само да му завиде.Он је градоначелник за примјер многима.

Name

Радник

10.04.2020 09:16

Све сами лопови...нико ништа не ради за народ...само за себе се боре....лопови све сами....да босиц је усао у политику због народа...како да не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

политицар

10.04.2020 09:18

Па ја сам мислио да пензионери добијају храну бесплатно од града! Зна се да они немају могуцности да се прехрањују без јавних кухиња! Радојцицу помози сиромасним људима,нису сви успјели да украду дрзавне имовине као нови богатаси и кумови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Политицар

10.04.2020 09:41

Вазно да вам је зељка обецала маске