"Morali smo biti spremniji za borbu protiv pandemije"

- Moraće se podnijeti račun da se vidi koliko smo bili spremni da dočekamo pandemiju, odnosno šta treba promijeniti u budućnosti da već sljedeću ovakvu situaciju ne dočekamo na isti način već da budemo još spremniji, rekao je Mladen Bosić.

Republika Srpska 10.04.2020 | 09:42
"Morali smo biti spremniji za borbu protiv pandemije"

Delegat SDS u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić poručio je da, dok traje pandemija korona virusa, ne treba razmišljati o politici već da se svi zajednički trebaju boriti da ona što prije prođe, a nakon toga ponovo će se sve vratiti na staro.

– Politika je sada u drugom planu, odnosno ne bi trebalo ni da postoji, osim politike kako prevazići postojeći problem sa korona virusom sa što manje posljedica. Treba već sada napraviti planove kako te posljedice sanirati kada pandemija prođe – kaže Bosić za Srpskainfo.

On dodaje da je ubjeđen da su svi političari svjesni trenutne situacije, ali da je evidentno i da neki pokušavaju da kroz „ovu nesreću vode političku kampanju“.

– To smatram neprimjerenim. Sada svi treba da bude jedno, a politiku ćemo voditi i razlike praviti kasnije – ističe Bosić.

On dodaje da onda kada ovo sve prođe treba dobro analizirati šta se desilo i šta je moglo bolje da se napravi. 

Na kraju krajeva, kako ističe Bosić, moraće se podnijeti račun da se vidi koliko smo bili spremni da dočekamo pandemiju, odnosno šta treba promijeniti u budućnosti da već sljedeću ovakvu situaciju ne dočekamo na isti način već da budemo još spremniji.

Bosić ističe da je opozicija shvatila da u ovoj situaciji ne treba da se bave politikom kako su to ranije činili već da se trebaju fokusirati na borbu protiv širenja pandemije. 

– U ovom trenutku zbog korona virusa dajemo podršku svim mjerama vlasti, ali svakako uočavamo da će biti mnogo toga što ćemo imati da kažemo kada prođe pandemija i kada se budu sumirali rezultati i situacija – zaključuje Bosić.

On dodaje da je trenutna situacija takva da zahtijeva potpuno drugačiji način života, te da građani u ovom momentu razmišljaju jedino o tome kako prebroditi ovaj period.

Bosić ističe da je 99 odsto stanovništva svjesno opasnosti koju nosi korona virus i da se odgovorno ponaša zahvaljujući informacijama koje dobijaju iz medija, ali i društvenim mrežama.

(Srpskainfo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

10.04.2020 10:03

Ma dosta mi je onog Radojčića iz Banjaluke. Samo nazovi broj i namirmice ti stižu. Pa čovjek je pobenavio, otkud narodu pare kad ih je Radojčić pokrao preko investicija - kružnih tokova, pa se narodu zavrtjelo u gčlavi.

ODGOVORITE
Name

Re

10.04.2020 11:24

Inženjer elektrotehnike...i to propali..

Name

Kole

10.04.2020 10:25

Morate da shvatite da kRadojičić nikad nista u zivotu nije radio. Samo politika, lazi,manipulacije, potkradanje. Zato i ne mozete nista ocekivati od njega . I to se znalo. A pogotovo ako je dodikov igrač!!

ODGOVORITE
Name

Dr Kele

10.04.2020 11:29

Nisam pristalica ni jedne političke opcije, ali je istina da Radojičić radi i gradi, a ostali mogu samo da mu zavide.On je gradonačelnik za primjer mnogima.

Name

Radnik

10.04.2020 11:16

Sve sami lopovi...niko ništa ne radi za narod...samo za sebe se bore....lopovi sve sami....da bosic je usao u politiku zbog naroda...kako da ne.

ODGOVORITE
Name

politicar

10.04.2020 11:18

Pa ja sam mislio da penzioneri dobijaju hranu besplatno od grada! Zna se da oni nemaju mogucnosti da se prehranjuju bez javnih kuhinja! Radojcicu pomozi siromasnim ljudima,nisu svi uspjeli da ukradu drzavne imovine kao novi bogatasi i kumovi.

ODGOVORITE
Name

Re Politicar

10.04.2020 11:41

Vazno da vam je zeljka obecala maske