Нулти пацијент негативан на вирус, напустио карантин

Епидемиолошка ситуација у Семберији је стабилна, тренутно је  регистовано седам пацијената позитивних на вирус корона док је под надзором 520 лица. Нулти пацијент са подручја Семберије негативан је на вирус корона по други пут, речено је након сједнице Штаба за ванредне ситуације.

Република Српска 07.04.2020 | 16:55
Нулти пацијент негативан на вирус, напустио карантин

Нулти пацијент из Бијељине чији су контролни резултати показали да је по други пут негативан на вирус корона, као и чланови његове уже породице, могу да напусте карантин. Мајци и трећој беби која је рођена у болничком карантину узети су брисеви и чекају се налази а мајка и беба се осјећају добро, рекла је в.д. директора болнице “Свети Врачеви” др Милица Ловрић.

“У болничком карантину имамо 8 пацијената, од којих су два позитивна а за остале чекамо резулате. До сада је тестирамно 89 пацијената. Чекамо резултате 8 налаза а у кућном карантину се налази 119 пацијената. 

Штаб за ванредне ситуације потврдио је да су капацитети сале Основне школе Вук Караџић попуњени те да ће бити повећан број кревета који ће бити смјештени у саму школу,  да би сва лица у карантину била на једном мјесту.

Укупан број кревета у школи биће између 120 и 130 а уколико то ситуација буде захтјевала капацитети ће бити проширени на неком другом мјесту.

“У карантину у  ОШ “Вук Караџић” јутрос имамо 50 лица. У току јучерашњег дана смо урадили одређену реорганизацију тј. премјештање одређеног броја лица јер проширујемо капацитете на учионице школе тако да можемо обезбједити повољније и комфорније услове за особе које тамо бораве. Сва лица која се тамо налазе су без тегоба и под сталним су медицинским и епидемиолошким надзором. На граничном прелазу Рача тренутно се у карантину налази 6 лица. Те особе се налазе у процесу обраде и трајаже и тренутно су без тегоба. У карантину у Дому ученика имамо 6 особа и сви они су без тегоба.  Мајка и дјеца која су се налазила у кућном карантину су такође негативни тако да је ситуација и ту повољна”, рекао је директор Дома здравља Бијељина др  Душко Миловановић.

Из Штаба за ванредне ситуације саопштено је да ће за бијељинску болницу “Свети Врачеви” бити издвојена сума од 70 хиљада марака за набавку заштитне опреме, како би се заштитио здравствени систем а тиме и здравље свих грађана. Због тога апелују на грађане да и у вријеме предстојећих празника поштују прописане мјере заштите и не организују масовна окупљања.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

НН

07.04.2020 15:06

А јесте их бас пуно тестирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.04.2020 15:51

Јесили болестан природно (мајка природа) или корона?Одлучи се већ једном!

Name

Ре ре

07.04.2020 16:06

Опет ти свакој серпи полопац. Сендвиц пао па ти навалио.

Name

Леонардо

07.04.2020 15:18

Све похвале за организацију рада у бијељинској болници и дому здравља. Свим љекарима, сестрама, техницарима и осталом особљу све најбоље. Да сте нам живи и здрави. Лично сам вам захвалан. Честитам вам ваш празник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

07.04.2020 18:59

РЕ НН ТЕСТИРАЛИ СИГУРНО 30 .

ОДГОВОРИТЕ