Nulti pacijent negativan na virus, napustio karantin

Epidemiološka situacija u Semberiji je stabilna, trenutno je  registovano sedam pacijenata pozitivnih na virus korona dok je pod nadzorom 520 lica. Nulti pacijent sa područja Semberije negativan je na virus korona po drugi put, rečeno je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

Republika Srpska 07.04.2020 | 16:55
Nulti pacijent negativan na virus, napustio karantin

Nulti pacijent iz Bijeljine čiji su kontrolni rezultati pokazali da je po drugi put negativan na virus korona, kao i članovi njegove uže porodice, mogu da napuste karantin. Majci i trećoj bebi koja je rođena u bolničkom karantinu uzeti su brisevi i čekaju se nalazi a majka i beba se osjećaju dobro, rekla je v.d. direktora bolnice “Sveti Vračevi” dr Milica Lovrić.

“U bolničkom karantinu imamo 8 pacijenata, od kojih su dva pozitivna a za ostale čekamo rezulate. Do sada je testiramno 89 pacijenata. Čekamo rezultate 8 nalaza a u kućnom karantinu se nalazi 119 pacijenata. 

Štab za vanredne situacije potvrdio je da su kapaciteti sale Osnovne škole Vuk Karadžić popunjeni te da će biti povećan broj kreveta koji će biti smješteni u samu školu,  da bi sva lica u karantinu bila na jednom mjestu.

Ukupan broj kreveta u školi biće između 120 i 130 a ukoliko to situacija bude zahtjevala kapaciteti će biti prošireni na nekom drugom mjestu.

“U karantinu u  OŠ “Vuk Karadžić” jutros imamo 50 lica. U toku jučerašnjeg dana smo uradili određenu reorganizaciju tj. premještanje određenog broja lica jer proširujemo kapacitete na učionice škole tako da možemo obezbjediti povoljnije i komfornije uslove za osobe koje tamo borave. Sva lica koja se tamo nalaze su bez tegoba i pod stalnim su medicinskim i epidemiološkim nadzorom. Na graničnom prelazu Rača trenutno se u karantinu nalazi 6 lica. Te osobe se nalaze u procesu obrade i trajaže i trenutno su bez tegoba. U karantinu u Domu učenika imamo 6 osoba i svi oni su bez tegoba.  Majka i djeca koja su se nalazila u kućnom karantinu su takođe negativni tako da je situacija i tu povoljna”, rekao je direktor Doma zdravlja Bijeljina dr  Duško Milovanović.

Iz Štaba za vanredne situacije saopšteno je da će za bijeljinsku bolnicu “Sveti Vračevi” biti izdvojena suma od 70 hiljada maraka za nabavku zaštitne opreme, kako bi se zaštitio zdravstveni sistem a time i zdravlje svih građana. Zbog toga apeluju na građane da i u vrijeme predstojećih praznika poštuju propisane mjere zaštite i ne organizuju masovna okupljanja.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

NN

07.04.2020 15:06

A jeste ih bas puno testirali.

ODGOVORITE
Name

Re

07.04.2020 15:51

Jesili bolestan prirodno (majka priroda) ili korona?Odluči se već jednom!

Name

Re re

07.04.2020 16:06

Opet ti svakoj serpi polopac. Sendvic pao pa ti navalio.

Name

Leonardo

07.04.2020 15:18

Sve pohvale za organizaciju rada u bijeljinskoj bolnici i domu zdravlja. Svim ljekarima, sestrama, tehnicarima i ostalom osoblju sve najbolje. Da ste nam živi i zdravi. Lično sam vam zahvalan. Čestitam vam vaš praznik!

ODGOVORITE
Name

TITO

07.04.2020 18:59

RE NN TESTIRALI SIGURNO 30 .

ODGOVORITE