Борис Џонсон стабилан, нема упалу плућа

Након што је хоспитализован због оболијевања од корона вируса, британски премијер Борис Џонсон је у стабилном стању и нема упалу плућа, саопштено је из Доwнинг Стреета, његове службене резиденције у Лондону.

Свијет 07.04.2020 | 15:50
Борис Џонсон стабилан, нема упалу плућа

Његово здравствено стање погоршало се протеклих због чега је смјештен на интензивну његу у болницу Ст Тхомас, али није у критичном стању, преноси Гуардиан извјештај из Џонсонове резиденције. Он је протекле ноћи примао кисик, али није стављен на респиратор, како су поједини медији ширили лажне информације.

Џонсонов портарол рекао је да је премјештање премијера на болничко лијечење "мјера предострожности" у случају да му буде потребан респиратор.

"Премијер је био стабилан преко ноћи и у добром је расположењу. Примио је стандардни третман кисиком. Није му потребна механичка вентилација или неинвазивна респираторна подршка", рекао је портпарол.

На питање медија да ли премијер има упалу плућа, из његове резиденције одговорили су како "није ријеч о томе".

Британски премијер поново се огласио путем Тwиттера захваливши се медицинским радницима што се брину за њега и друге пацијенте у овим тешким условима.

Подсјећамо, Џонсон је примљен у болницу Ст Тхомас у недјељу након што су се погоршали његови симптоми на корона вирус, уз кашаљ и високу температуру.

Доwнинг Стреет сигнализирао је да не жели прихватити понуду америчког лидера Доналда Трампа о експерименталним лијековима против корона вируса за Бориса Џонсона.

(Клиx) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крко

07.04.2020 14:36

Неки не губе вријеме. Одлична прилика за бесплатну личну кампању и промовисање, коришћење медија и држање позиције на сцени. За пар дана иде вијест: Опорављен, враћа се редовним пословима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чобан

08.04.2020 07:46

Баш сам се насекирао за овог жућка.

ОДГОВОРИТЕ