Boris Džonson stabilan, nema upalu pluća

Nakon što je hospitalizovan zbog obolijevanja od korona virusa, britanski premijer Boris Džonson je u stabilnom stanju i nema upalu pluća, saopšteno je iz Downing Streeta, njegove službene rezidencije u Londonu.

Svijet 07.04.2020 | 15:50
Boris Džonson stabilan, nema upalu pluća

Njegovo zdravstveno stanje pogoršalo se proteklih zbog čega je smješten na intenzivnu njegu u bolnicu St Thomas, ali nije u kritičnom stanju, prenosi Guardian izvještaj iz Džonsonove rezidencije. On je protekle noći primao kisik, ali nije stavljen na respirator, kako su pojedini mediji širili lažne informacije.

Džonsonov portarol rekao je da je premještanje premijera na bolničko liječenje "mjera predostrožnosti" u slučaju da mu bude potreban respirator.

"Premijer je bio stabilan preko noći i u dobrom je raspoloženju. Primio je standardni tretman kisikom. Nije mu potrebna mehanička ventilacija ili neinvazivna respiratorna podrška", rekao je portparol.

Na pitanje medija da li premijer ima upalu pluća, iz njegove rezidencije odgovorili su kako "nije riječ o tome".

Britanski premijer ponovo se oglasio putem Twittera zahvalivši se medicinskim radnicima što se brinu za njega i druge pacijente u ovim teškim uslovima.

Podsjećamo, Džonson je primljen u bolnicu St Thomas u nedjelju nakon što su se pogoršali njegovi simptomi na korona virus, uz kašalj i visoku temperaturu.

Downing Street signalizirao je da ne želi prihvatiti ponudu američkog lidera Donalda Trampa o eksperimentalnim lijekovima protiv korona virusa za Borisa Džonsona.

(Klix) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Крко

07.04.2020 14:36

Неки не губе вријеме. Одлична прилика за бесплатну личну кампању и промовисање, коришћење медија и држање позиције на сцени. За пар дана иде вијест: Опорављен, враћа се редовним пословима.

ODGOVORITE
Name

Čoban

08.04.2020 07:46

Baš sam se nasekirao za ovog žućka.

ODGOVORITE