СЗО: Лоша идеја да се истовремено укину мјере рестрикције

Званичник Светске здравствене организације рекао је данас да државе које планирају да прекину своје мјере изолације становништва треба да то раде постепено.

Свијет 06.04.2020 | 21:23
СЗО: Лоша идеја да се истовремено укину мјере рестрикције

Препоручио је да то раде у фазама, да не укидају све рестрикције истовремено.

Директор СЗО за ванредне ситуације Мајк Рајан рекао је да мјере изолације уведене у многим земљама обухватају затварање школа, радних мјеста, друштвених скупова на јавном мјесту и окупљања у парковима.

"Вјероватно би била лоша идеја да се укину све рестрикције истовремено", рекао је Рајан.

Он је рекао да државе не треба да излазе из изолације, а да претходно немају план како ће задржати ширење болести ковид 19 на нивоу који може да се контролише.

"Изолација смањује ширење болести. Када се изолација укине, морате имати алтернативне методе да зауставите инфекцију", рекао је Рајан.

По његовим речима, државе треба да имају установљене системе да детектују случајеве заразе, прате контакте, ставе у карантин случајеве који су сумњиви и да широко тестирају становништво на ту болест.

(Агенције) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Смијесни

06.04.2020 19:42

Ко зели нека погледа ако зна енглески и бице вам јасније све, јер све висе излази на видјело ово ста раде, али хвала богу има људи који говоре истину! хттпс://yоуту.бе/1ЕWQПгФ6-УQ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

06.04.2020 19:50

Има нас још, али стадо спава мртвијем сном и чека да неко други за њега нешто уради. Нама је живот дар од бога и дужни смо да га бранимо, а не да будемо овце.

Name

Ајде

06.04.2020 20:02

Па наравно,вратити царине и границе под хитно, и проблем са мигрантима ресен,...а корона то лепо замазала оци...свака цаст ко је осмислио ово...али медијске куце су бас лепо погурале да додје до сваког ока и уха...комплименти

Name

Истина

06.04.2020 20:04

Пази се ста писес,могао би те Лукац опалити за 10 миља по дзепу,скупа је данас памет

Name

Гардиста

06.04.2020 19:49

Хахаах,па наравно да то предлазу.Ја то вец одавно говорим,да це нам то следеце предлозити.Тацно нас гурају тамо где хоце да идемо,њиховим путем.Имамо јос 2-3 месеца форе да искоцимо из њиховог глобалистицког колосека,после је готово.Надам се да це неко имати снаге да ово пресеце,да им покваримо планове...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

07.04.2020 13:47

Како вас доцерасмо у ред ово је тек поцетак

ОДГОВОРИТЕ