SZO: Loša ideja da se istovremeno ukinu mjere restrikcije

Zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije rekao je danas da države koje planiraju da prekinu svoje mjere izolacije stanovništva treba da to rade postepeno.

Svijet 06.04.2020 | 21:23
SZO: Loša ideja da se istovremeno ukinu mjere restrikcije

Preporučio je da to rade u fazama, da ne ukidaju sve restrikcije istovremeno.

Direktor SZO za vanredne situacije Majk Rajan rekao je da mjere izolacije uvedene u mnogim zemljama obuhvataju zatvaranje škola, radnih mjesta, društvenih skupova na javnom mjestu i okupljanja u parkovima.

"Vjerovatno bi bila loša ideja da se ukinu sve restrikcije istovremeno", rekao je Rajan.

On je rekao da države ne treba da izlaze iz izolacije, a da prethodno nemaju plan kako će zadržati širenje bolesti kovid 19 na nivou koji može da se kontroliše.

"Izolacija smanjuje širenje bolesti. Kada se izolacija ukine, morate imati alternativne metode da zaustavite infekciju", rekao je Rajan.

Po njegovim rečima, države treba da imaju ustanovljene sisteme da detektuju slučajeve zaraze, prate kontakte, stave u karantin slučajeve koji su sumnjivi i da široko testiraju stanovništvo na tu bolest.

(Agencije) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Smijesni

06.04.2020 19:42

Ko zeli neka pogleda ako zna engleski i bice vam jasnije sve, jer sve vise izlazi na vidjelo ovo sta rade, ali hvala bogu ima ljudi koji govore istinu! https://youtu.be/1EWQPgF6-UQ

ODGOVORITE
Name

Bravo

06.04.2020 19:50

Ima nas još, ali stado spava mrtvijem snom i čeka da neko drugi za njega nešto uradi. Nama je život dar od boga i dužni smo da ga branimo, a ne da budemo ovce.

Name

Ajde

06.04.2020 20:02

Pa naravno,vratiti carine i granice pod hitno, i problem sa migrantima resen,...a korona to lepo zamazala oci...svaka cast ko je osmislio ovo...ali medijske kuce su bas lepo pogurale da dodje do svakog oka i uha...komplimenti

Name

Istina

06.04.2020 20:04

Pazi se sta pises,mogao bi te Lukac opaliti za 10 milja po dzepu,skupa je danas pamet

Name

Gardista

06.04.2020 19:49

Hahaah,pa naravno da to predlazu.Ja to vec odavno govorim,da ce nam to sledece predloziti.Tacno nas guraju tamo gde hoce da idemo,njihovim putem.Imamo jos 2-3 meseca fore da iskocimo iz njihovog globalistickog koloseka,posle je gotovo.Nadam se da ce neko imati snage da ovo presece,da im pokvarimo planove...

ODGOVORITE
Name

Lola

07.04.2020 13:47

Kako vas docerasmo u red ovo je tek pocetak

ODGOVORITE