Ово су светске познате личности које су донирале милионе у борби против короне!

Познате личности су у току пандемије корона вируса донирале велике суме новца за лечење од истог. Тиме су указале на хуманост и допринеле онима којима је помоћ најпотребнија.

Забава 05.04.2020 | 21:26
Ово су светске познате личности које су донирале милионе у борби против короне!

Модни дизајнер Ралф Лорен (80) објавио је прошле недеље како његова компанија дала 10 милиона долара за борбу против корона вируса и тиме подигнуо лествицу међу познатима. Амерички филантроп и милијардер није штедео џеп кад је увидео какву опасност за свет представља злогласни вирус који се проширио из Кине, а једнаки износ донирала је и Опра Винфри (66).

- Верујемо да смо сви ми повезани без обзира на то ко сте или одакле сте. Управо због тога се на бројне начине боримо како бисмо помогли свима да преброде ову кризу - рекао је Ралф, а објављено је на службеној страници његовог модног бренда.

Модни дизајнер Ђорђо Армани (85) био је један од првих који су донирали и то 1,25 милиона евра за помоћ клиникама и институтима, након што је Италија постала жариште вируса. Делић својег огромног богатства одрекла се и Ријана (32), која је донирала 5 милиона долара родном Барбадосу. Одлучила је подржати неколико организација којима је потребна помоћ.

- Одговорили смо на ЦОВИД-19 дистрибуцијом финансијске помоћи за разне хуманитарне организације, медицинским потрепштинама и храном у више регија - објавила је.

Милијардерка Кајли Џенер (22) издвојила је милион долара. Донирала је за помоћ здравственим радницима који лече пацијенте заражене корона вирусом, а раније је на друштвеним мрежама замолила своје обожаватеље и пратитеље да остану код куће.

Послушао ју је и легендарни акцијски глумац и бивши гувернер Калифорније Арнолд Швајценегер (72). Осим што поштује правила изолације и не напушта свој ранч, Арнолд је одлучио помоћи деци која су остала без оброка након што су школе у Америци затворене због корона вируса. У сарадњи са друштвеном платформом ТикТок донирао је три милиона долара.

Певачице Бритни Спирс, Лејди Гага, Мајли Сајрус само су од неких које су одлучиле донирати новац.

Извор: Србија Данас Фото:профимедиа/АТА имагес

Коментари / 0

Оставите коментар