Још четири раднице болнице у Тузли заражене вирусом

Још седам особа заражено је корона вирусом у Босни и Херцеговини, а ријеч је о четири случаја из Тузле, два из Мостара те једном из Чапљине.

Босна и Херцеговина 05.04.2020 | 14:00
Још четири раднице болнице у Тузли заражене вирусом

Три медицинске сестре и једна хигијеничарка из Клинике за болести уха, грла и носа у Универзитетском клиничком центру у Тузли заражене су коронавирусом. Ову информацију за Клиx.ба потврдио је директор тузланског УКЦ-а Вахид Јусуфовић.

Према његовим ријечима, оне су биле у контакту са главном медицинском сестром у Клиници за болести уха, грла и носа код које је раније потврђена инфекција корона вирусом.

"Клиника тренутно ради у смањеном капацитету, а у процесу су рада само они који нису били с њима у контакту. Сво особље клинике смо тестирали и тренутно чекамо резултате анализа", казао нам је Јусуфовић.

Број заражених корона вирусом у Универзитетсклим клиничком центру у Тузли сада се попео на девет особа.

Раније је Одјељење неонатологије у Клиници за дјечије болести затворено због потврде два случаја заразе корона вирусом код медицинске сестре и докторице.

Такође, Клиника за кожне болести у потпуности је затворена јер су САРС-ЦоВ-2 вирусом инфициране медицинска сестра и докторица.

У посљедња 24 сата у Свеучилишној клиничкој болници Мостар на ЦОВИД-19 тестиран је 81 узорак од чега су три резултата анализа били позитивни. Како су навели из Штаба цивилне заштите ХНК, двије особе су заражене у Мостару, а једна је из Чапљине.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Како то

05.04.2020 13:06

Па зар здравство већег ентитета није организованије,како се могло прочитати у злурадим коментарима,а на рачун мањег ентитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смрт фасизму

05.04.2020 14:14

Цувајте се људи!

ОДГОВОРИТЕ