Нови Пазар ново жариште, а међу обољелима и дијете

У Србији је данас забележено још 148 случаја корона вируса тако да се број оболелих са 1.476 повећао на 1.624. Број смртних случајева повећао се за пет тако да је сада укупно 44.

Србија 04.04.2020 | 22:56
Нови Пазар ново жариште, а међу обољелима и дијете

Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 645 особа од којих је 148 позитивно. Хоспитализовано је укупно 1.046 пацијената, од тога њих 69 је на Сајму. На респиратору је укупно 89 пацијената. 

Вучић стиже у Пазар

Сви инфицирани су били у контакту са особом код које је прво утврђено присуство корона вируса, а која је недавно боравила у Словенији. Међу оболелим је и дете од осам година. 

Директор Опште болнице у овом граду Мехо Махмутовић каже да су троје, са озбиљнијим симптомима, већ транспортовани у Клинички центар Крагујевац, а да се још увек разматра где ће бити збринути и преостали са лакшим симптомима.

- Ситуација у граду је сложена. Болница у овом тренутку има 420 постеља, од којих смо 100 одредили за пацијенте са корона вирусом. У случају потребе можемо искористити и 240 постеља у Специјалној болници у Новопазарској Бањи, а крајња и опциона мера је и опремање дворане Пендик – казао је Махмутовић.

- То је у последњих десет или двадесет година најзначајнија помоћ здравственом сектору у Новом Пазару и то је помоћ од животне важности. Долазак председника је људски потез, много значи када неко долази у тренуцима када је тешко, када се сви плаше – поручио је Махмутовић.

Директор полиције Владимир Ребић данас је изнео податке који показују да су грађани Новог Пазара, просечно, били најнедисциплинованији у поштовању мера прописаних у циљу спречавања ширења корона вируса, а Махмутовић је казао да су надлежни данима апеловали на грађане да се понашају одговорно.

- Виђали смо данима људе по трговима, шеталиштима, кафићима, ресторанима, а то су биле тешке слике за све нас лекаре. Немам објашњења за такво понашање и сада ћемо сви да беремо плодове које су посејали неодговорни претходних месец дана – додао је он. 

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар