Још четири особе позитивне на вирус корона у Црној Гори

Још четири случаја вируса корона ресгитрована су у Црној Гори, чиме је број обољелих порастао на 201, а у карантин је стављено подгоричко насеље на Врелима Рибничким.

Регион 04.04.2020 | 19:18
Још четири особе позитивне на вирус корона у Црној Гори

"Сви новообољели су из Подгорице, три су контакти раније познатих случајева, док је један случај у почетној фази епидемиолошког истраживања и његови контакти се идентификују", саопштено је из Института за јавно здравље Црне Горе.

У Подгорици је вирусом корона заражено укупно 95 особа, у Тузима 34, Бару 18, Никшићу 17, Улцињу девет, Андријевици седам, Бијелом Пољу и Херцег Новом по шест особа, Будви четири, Даниловграду три и у Тивту двије.

Национално координационо тијело за заразне болести ставило је у карантин становнике у 23 зграде у подгоричком насељу на Врелима Рибничким након што је синоћ један од станара упућен на болничко лијечење, а претходно је у тој густо насељеној заједници имао бројне директне и индиректне контакте.

"Биће покренута хитна набавка намирница и средстава за личну хигијену за грађане овога насеља. Приликом доношења данашње одлуке узет је у обзир позитивани ефекат ових мјера у Тузима и у селу Биоковац у Бијелом Пољу", саопштено је из црногорске Владе. 

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја

04.04.2020 17:28

Немојте тако они дрзе ствари под контролом, у врху су у региону.Имају најбољу зашиту од короне вируса, организовани, Нато им помазе, економски тигар и лидери у региону.Они оком а цијела Европа скоком.

ОДГОВОРИТЕ