Нови Пазар ново жариште у Србији: Стижу љекари и респиратори

Председник Србије Александар Вучић посетиће у понедељак Нови Пазар, који је идентификован као ново жžариште корона вируса у Србији.

Србија 04.04.2020 | 17:05
Нови Пазар ново жариште у Србији: Стижу љекари и респиратори

То је објавила, незванично, једна локална телевизија, а Тањугу је у Кабинету председника Републике информација потврђена.

Вучић ће, према Тањуговим информацијама, у Новом Пазару обићи Општу болницу, којој ће уручити 10 клиничких, статичних респиратора и три мобилна респиратора.

Председник је одлучио да посети Нови Пазар након што су је обавештен да је ситуација у том граду са ширењем цовид-19 "алармантна".

Респиратори које ће уручити Општој болници, укупно 13, ојачаће здравствени систем Новог Пазара и омогућити Опšтој болници да се носи са тренутним стањем оболелих од корона вируса и да спремно дочека евентуални раст зараžених, како они не би морали да буду упућивани у удаљене клиничке центре.

Закључно са петком, у Новом Пазару је регистровано 12 особа зараžених корона вирусом, али су тестирани и сви контакти зараžених особа, а резултати се чекају.

Надлеžни из Опште болнице Нови Пазар позвали су све грађане да се стриктно придрžавају мера Владе Србије и препорука надлеžних институција и да без преке потребе не излазе из својих домова.

Стевановић: Нови Пазар постаје ново жариште

У Новом Пазару имамо формирање новог жаришта и тамо је већ упућен одређен број респиратора, изјавио је данас директор Инфективне клинике Горан Стевановић.

Стевановић је рекао да се у том граду јавља ново жариште, и да се активно ради на томе да се тамо у потпуности оспособи болница.

"Већ сада је тамо упућен један број респиратора, да се појача, а кренуо је и један број лекара", рекао је Стевановић на прес конференцији.

У сваком тренутку, где год буде било потребе, каже Стевановић, пребациваће се или кадар, или пацијенти, у зависности од тога шта је најбоље за саме пацијенте. 

(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Шеткали се

04.04.2020 15:22

Нису поштовали упутства, шеткали се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

04.04.2020 15:44

СТА ЈЕ ВАМА ВИСЕ СИРОТИЊУ ЗА СВЕ КРИВИТЕ. ЦОВЈЕК БУДЕ У РОВУ ПА МОРА НЕКАД ИЗАЦИ

Name

Браћа

04.04.2020 16:33

Гдје им је сад Ердоган?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре браћа

04.04.2020 17:25

Нови Пазар је у Србији....