Novi Pazar novo žarište u Srbiji: Stižu ljekari i respiratori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u ponedeljak Novi Pazar, koji je identifikovan kao novo žžarište korona virusa u Srbiji.

Srbija 04.04.2020 | 17:05
Novi Pazar novo žarište u Srbiji: Stižu ljekari i respiratori

To je objavila, nezvanično, jedna lokalna televizija, a Tanjugu je u Kabinetu predsednika Republike informacija potvrđena.

Vučić će, prema Tanjugovim informacijama, u Novom Pazaru obići Opštu bolnicu, kojoj će uručiti 10 kliničkih, statičnih respiratora i tri mobilna respiratora.

Predsednik je odlučio da poseti Novi Pazar nakon što su je obavešten da je situacija u tom gradu sa širenjem covid-19 "alarmantna".

Respiratori koje će uručiti Opštoj bolnici, ukupno 13, ojačaće zdravstveni sistem Novog Pazara i omogućiti Opštoj bolnici da se nosi sa trenutnim stanjem obolelih od korona virusa i da spremno dočeka eventualni rast zaraženih, kako oni ne bi morali da budu upućivani u udaljene kliničke centre.

Zaključno sa petkom, u Novom Pazaru je registrovano 12 osoba zaraženih korona virusom, ali su testirani i svi kontakti zaraženih osoba, a rezultati se čekaju.

Nadležni iz Opšte bolnice Novi Pazar pozvali su sve građane da se striktno pridržavaju mera Vlade Srbije i preporuka nadležnih institucija i da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

Stevanović: Novi Pazar postaje novo žarište

U Novom Pazaru imamo formiranje novog žarišta i tamo je već upućen određen broj respiratora, izjavio je danas direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

Stevanović je rekao da se u tom gradu javlja novo žarište, i da se aktivno radi na tome da se tamo u potpunosti osposobi bolnica.

"Već sada je tamo upućen jedan broj respiratora, da se pojača, a krenuo je i jedan broj lekara", rekao je Stevanović na pres konferenciji.

U svakom trenutku, gde god bude bilo potrebe, kaže Stevanović, prebacivaće se ili kadar, ili pacijenti, u zavisnosti od toga šta je najbolje za same pacijente. 

(Kurir)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Šetkali se

04.04.2020 17:22

Nisu poštovali uputstva, šetkali se.

ODGOVORITE
Name

Rale

04.04.2020 17:44

STA JE VAMA VISE SIROTINJU ZA SVE KRIVITE. COVJEK BUDE U ROVU PA MORA NEKAD IZACI

Name

Braća

04.04.2020 18:33

Gdje im je sad Erdogan?

ODGOVORITE
Name

Re braća

04.04.2020 19:25

Novi Pazar je u Srbiji....