Забрана уласка у Србију за путничка возила и пјешаке

- Путничка возила и пјешаци из БиХ од данас до понедјељка неће моћи да пређу границу према Србији због тамошњих нових мјера донесених с циљем спречавања ширења вируса корона, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Република Српска 04.04.2020 | 08:07
Забрана уласка у Србију за путничка возила и пјешаке

Гранична полиција БиХ најавила је да Одлука о забрани преласка границе на свим међународним граничним прелазима према Србији за путничка моторна возила и пјешаке ступа на снагу данас у 13.00 часова, а важи до 6. априла у 5.00 часова, подсјећају из АМС-а.

На граничном прелазу Градишка појачана је фреквенција теретних возила, а због формирања конвоја у земљама окружења повремено се стварају дуге колоне и на осталим граничним прелазима на улазу и на излазу из БиХ.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ. Ријеч је о граничним прелазима Свилај, Гејковац, Пашин Поток, Боговоља, Кордунски Љесковац, Личка Калдрма, Били Бриг, Аржано Пазар, Дворине, Цера, Јовића Мост, Себишина, Сливно, Подпролог, Унка, Вуков Кланац, Имотица, Слано, Козарска Дубица, Габела Поље.

Осим Хрватске, и Црна Гора је затворила све граничне прелазе према БиХ. Улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе гранични прелаз Клобук.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, осим граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рале

04.04.2020 08:24

Србија и хрватска а нас виде као брацу, а види сад, браца могу поцекати ми смо себи преци, а ови из босне за њих све би отнестали.ворили па макар сви. Е брацо нисте бас нека браца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.04.2020 09:00

Ста је са главе...а и писмености?

ОДГОВОРИТЕ
Name

стипе пељесац

04.04.2020 09:09

Брацо срби, окренте вамо сазад преко Пељесца, па управте за Србију кад вам не дају преко Дрине. Све вас позивам јер мост Пељесац је вас и нас национални интерес. Уђте у Србију сазад.

ОДГОВОРИТЕ