Zabrana ulaska u Srbiju za putnička vozila i pješake

- Putnička vozila i pješaci iz BiH od danas do ponedjeljka neće moći da pređu granicu prema Srbiji zbog tamošnjih novih mjera donesenih s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Republika Srpska 04.04.2020 | 08:07
Zabrana ulaska u Srbiju za putnička vozila i pješake

Granična policija BiH najavila je da Odluka o zabrani prelaska granice na svim međunarodnim graničnim prelazima prema Srbiji za putnička motorna vozila i pješake stupa na snagu danas u 13.00 časova, a važi do 6. aprila u 5.00 časova, podsjećaju iz AMS-a.

Na graničnom prelazu Gradiška pojačana je frekvencija teretnih vozila, a zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja povremeno se stvaraju duge kolone i na ostalim graničnim prelazima na ulazu i na izlazu iz BiH.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe s boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH. Riječ je o graničnim prelazima Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Кordunski Ljeskovac, Lička Кaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Кlanac, Imotica, Slano, Кozarska Dubica, Gabela Polje.

Osim Hrvatske, i Crna Gora je zatvorila sve granične prelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore granični prelaz Кlobuk.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, osim graničnih prelaza Кarakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rale

04.04.2020 08:24

Srbija i hrvatska a nas vide kao bracu, a vidi sad, braca mogu pocekati mi smo sebi preci, a ovi iz bosne za njih sve bi otnestali.vorili pa makar svi. E braco niste bas neka braca...

ODGOVORITE
Name

Re

04.04.2020 09:00

Sta je sa glave...a i pismenosti?

ODGOVORITE
Name

stipe peljesac

04.04.2020 09:09

Braco srbi, okrente vamo sazad preko Peljesca, pa upravte za Srbiju kad vam ne daju preko Drine. Sve vas pozivam jer most Peljesac je vas i nas nacionalni interes. Uđte u Srbiju sazad.

ODGOVORITE