Српски нарко-бос ликвидиран док је био у самоизолацији

Сумња се да је у Србина, који је важио за једног од најтраженијих припадника Балканског картела, пуцао Јосé Виценте Ривера, који је потом и сам ликвидиран.

Свијет 04.04.2020 | 07:26
Српски нарко-бос ликвидиран док је био у самоизолацији

Дејан Станимировић (45), звани Марцос, за којим је трагао Еуропол због сумње да је шверцовао дрогу у Њемачку и Шпанију, убијен је у градићу Гуамал у Колумбији.

Корона спријечила пут

Како преносе медији, Станимировић је био један од најтраженијих припадника Балканског картела у Европи. Истражитељи су најприје сумњали да је он настрадао током игре руског рулета у кући шефа бивше паравојне формације и нарко-боса Јосéа Вицентеа Ривере, званог Војник. Међутим, истрага је убрзо промијенила правац.

Тражили га широм Европе

Дејан Станимировић Марцос наводно је био један од најтраженијих Срба у Европи.

- Еуропол га је сумњичио да је припадник Балканског картела који шверцује дрогу из Јужне Америке у Европу. У Португалу се води поступак против њега због 3,5 тона хашиша. Такође, прије десетак година Њемачка и Шпанија истраживале су га због сумње да је финансирао пошиљку кокаина намијењену Европи – пренијели су колумбијски медији.

- Станимировић, за којим је на снази била потјерница због трговине дрогом, у Колумбију је ушао 16. фебруара из Еквадора. Намјеравао је да се врати у Европу, али како су аеродроми широм Европе затворени због коронавируса, а и у Колумбији је на снази мјера самоизолације, остао је у кући Ривере и из ње није излазио 15 дана - открили су извори из истраге.

Убили полицајце

Полицајци су се потом вратили до куће у близини које је Станимировић пронађен.

- Војник и људи који раде за њега највјероватније су видјели наоружане људе, према тврдњама касније ухапшених, помислили су да су то сарадници Станимировића. Тада су из куће запуцали на њих. У ватреном обрачуну убијен је Војник, као и двојица полицајаца - испричали су они.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

кики

04.04.2020 05:42

Фин неки ...највеци кримос са балкана. Боји се изаци из изолације...код нас приватне фесте у свакој трецој куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

04.04.2020 06:54

А сто оде добар цовјек.... Међу највеће криминалци свјета нас србе сврставају. Па ево сад се види и да јесмо. Нема гдје нас нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртмрт

04.04.2020 15:08

Како си сијао тако цес зњати

ОДГОВОРИТЕ