Srpski narko-bos likvidiran dok je bio u samoizolaciji

Sumnja se da je u Srbina, koji je važio za jednog od najtraženijih pripadnika Balkanskog kartela, pucao José Vicente Rivera, koji je potom i sam likvidiran.

Svijet 04.04.2020 | 07:26
Srpski narko-bos likvidiran dok je bio u samoizolaciji

Dejan Stanimirović (45), zvani Marcos, za kojim je tragao Europol zbog sumnje da je švercovao drogu u Njemačku i Španiju, ubijen je u gradiću Guamal u Kolumbiji.

Korona spriječila put

Kako prenose mediji, Stanimirović je bio jedan od najtraženijih pripadnika Balkanskog kartela u Evropi. Istražitelji su najprije sumnjali da je on nastradao tokom igre ruskog ruleta u kući šefa bivše paravojne formacije i narko-bosa Joséa Vicentea Rivere, zvanog Vojnik. Međutim, istraga je ubrzo promijenila pravac.

Tražili ga širom Evrope

Dejan Stanimirović Marcos navodno je bio jedan od najtraženijih Srba u Evropi.

- Europol ga je sumnjičio da je pripadnik Balkanskog kartela koji švercuje drogu iz Južne Amerike u Evropu. U Portugalu se vodi postupak protiv njega zbog 3,5 tona hašiša. Takođe, prije desetak godina Njemačka i Španija istraživale su ga zbog sumnje da je finansirao pošiljku kokaina namijenjenu Evropi – prenijeli su kolumbijski mediji.

- Stanimirović, za kojim je na snazi bila potjernica zbog trgovine drogom, u Kolumbiju je ušao 16. februara iz Ekvadora. Namjeravao je da se vrati u Evropu, ali kako su aerodromi širom Evrope zatvoreni zbog koronavirusa, a i u Kolumbiji je na snazi mjera samoizolacije, ostao je u kući Rivere i iz nje nije izlazio 15 dana - otkrili su izvori iz istrage.

Ubili policajce

Policajci su se potom vratili do kuće u blizini koje je Stanimirović pronađen.

- Vojnik i ljudi koji rade za njega najvjerovatnije su vidjeli naoružane ljude, prema tvrdnjama kasnije uhapšenih, pomislili su da su to saradnici Stanimirovića. Tada su iz kuće zapucali na njih. U vatrenom obračunu ubijen je Vojnik, kao i dvojica policajaca - ispričali su oni.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kiki

04.04.2020 07:42

Fin neki ...najveci krimos sa balkana. Boji se izaci iz izolacije...kod nas privatne feste u svakoj trecoj kuci.

ODGOVORITE
Name

Miko

04.04.2020 08:54

A sto ode dobar covjek.... Među najveće kriminalci svjeta nas srbe svrstavaju. Pa evo sad se vidi i da jesmo. Nema gdje nas nema

ODGOVORITE
Name

Trtmrt

04.04.2020 17:08

Kako si sijao tako ces znjati

ODGOVORITE