Против смањења плата: “Нису сви фудбалери милионери”

Многи професионални фудбалери широм свијета зарађују мало више од просјечног дохотка и не могу себи да приуште смањење плате током кризе , објавио је  Међународни синдикат фудбалера (ФИФпро).

Спорт 03.04.2020 | 22:41
Против смањења плата: “Нису сви фудбалери милионери”

-Већина играча може себи приуштити само смањење плате колико и било који други радник- рекао је генерални секретар ФИФпро Јонас Баер-Хофман за Реутерс, додавши:

-Њихов приход није у оном распону у којем људи претпостављају да јесте-.

Баер-Хофманн је рекао да широм свијета постоје играчи с минималном платом, а за њих свако смањивање може имати драстичне личне посљедице.

-Плаћа им се пуно мање него што се мисли, често око просјечног националног дохотка-

Он је нагласио како се већина клубова понаша разумно, но постоје и они који се окрећу једностраним одлукама и отпуштањима.

-Забринути смо што се у неким дијеловима свијета многи клубови већ окрећу једностраним одлукама у погледу отпуштања и смањења плата под увјетима који си играчи једноставно не могу приуштити. Већина клубова у озбиљној је финансијској невољи и не желим генерализоватии, али видимо случајеве неодговорних и циничних реакција искориштавања ситуације и отпуштања играча.-додао је он.

Поновио је како је најважније покушати да се закључи актуелну сезона у европским земљама, казавши како је изненађен одлуком белгијске лиге која је закључила сезону прогласивши Бриж прваком.

-Ако донесемо такве одлуке имаћемо огромне посљедице. То неће бити лијепа ситуација за многе играче, а није добра ситуација ни за навијаче.-

(Вијести)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

израелац

03.04.2020 22:52

па нек усвоје закон о забрани богаћења и уведу порез на лукауз. па ко живи луксуз нек га плати платом... само порез на вишак.. порез на оно што ти не треба а имаш

ОДГОВОРИТЕ