Дервента: Једна особа заражена, 18 лица у карантину

На подручју Општине Дервента под надзором су укупно 284 лица. Осамнаест лица се налази у карантину, док је осталима наложена кућна изолација.

Република Српска 03.04.2020 | 18:29
Дервента: Једна особа заражена, 18 лица у карантину

У извјештају Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља у Дервенти стоји:

„На дан 03.04.2020. у 7,00 часова на подручју Општине Дервента под надзором су укупно 284 лица. Осамнаест лица се налази у карантину, док је осталима наложена кућна изолација.

Једна особаје обољела од ЦОВИД-19. Опште стање пацијента је добро и налази се у изолацији у Студентском центру у Бањалуци. 

Два пацијента су хоспитализована у болници „Свети Апостол Лука“ у Добоју, са сумњом на инфекцију изазвану корона вирусом. Тестови на корона вирус за ова два пацијента су у раду. Током претходна 24 часа под надзор је стављено 5 лица. За 46 лица је истекао период надзора“.

Општинска инспекција и Комунална полиција свакодневно контролишу провођење мјера изолације и лица у изолацији су поступала у складу са наведеним рјешењима.

Утврђено је такође да се поштује Наредба о раду трговинских и других објеката на територији општине.

Предузеће „Комуналац“, Дом здравља Дервента и Територијална ватрогасна јединица врше дезинфекцију привредних објеката, објеката јавних установа, заједница етажних власника, јавних површина, улица по устаљеном распореду. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар