Derventa: Jedna osoba zaražena, 18 lica u karantinu

Na području Opštine Derventa pod nadzorom su ukupno 284 lica. Osamnaest lica se nalazi u karantinu, dok je ostalima naložena kućna izolacija.

Republika Srpska 03.04.2020 | 18:29
Derventa: Jedna osoba zaražena, 18 lica u karantinu

U izvještaju Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Derventi stoji:

„Na dan 03.04.2020. u 7,00 časova na području Opštine Derventa pod nadzorom su ukupno 284 lica. Osamnaest lica se nalazi u karantinu, dok je ostalima naložena kućna izolacija.

Jedna osobaje oboljela od COVID-19. Opšte stanje pacijenta je dobro i nalazi se u izolaciji u Studentskom centru u Banjaluci. 

Dva pacijenta su hospitalizovana u bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju, sa sumnjom na infekciju izazvanu korona virusom. Testovi na korona virus za ova dva pacijenta su u radu. Tokom prethodna 24 časa pod nadzor je stavljeno 5 lica. Za 46 lica je istekao period nadzora“.

Opštinska inspekcija i Komunalna policija svakodnevno kontrolišu provođenje mjera izolacije i lica u izolaciji su postupala u skladu sa navedenim rješenjima.

Utvrđeno je takođe da se poštuje Naredba o radu trgovinskih i drugih objekata na teritoriji opštine.

Preduzeće „Komunalac“, Dom zdravlja Derventa i Teritorijalna vatrogasna jedinica vrše dezinfekciju privrednih objekata, objekata javnih ustanova, zajednica etažnih vlasnika, javnih površina, ulica po ustaljenom rasporedu. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar