Брчко: Још седам особа заражено вирусом корона

Број обољелих од вируса корона у Брчком је удвостручен за нешто мање од 24 часа и сада их је укупно 14, саопштено је након сједнице Кризног штаба.

Босна и Херцеговина 03.04.2020 | 15:34
Брчко: Још седам особа заражено вирусом корона

До сада је тестирано 100 лица, од чега је 14 њих позитивно на Ковид-19, негативна су била 84 налаза, док се чекају резултати за два теста. Под здравственим надзором налази се 1.219 лица.

 Акиф Пезеровић, шеф Одјељења за здравство у Брчко дистрикту

“Од ових 14 лица 6 је хоспитализовано И налазе се у болници . Осам лица је у кућној изолацији. Од 6 која су у болници једно је у тежем стању , двоје је у средње тешкој док се троје осјећа доста добро. Осам је у кућној изолацији . Они се јављају редовно у пододјел за здратство , они су доста добро. Нових седам позитивних везани су за кластер Пешкири И два су везана за Клинику за срце", изјавио је Акиф Пезеровић, шеф Одјељења за здравство у Брчко дистрикту.

Анђа Николић, шеф пододјељења за Јавно здравство каже да их број заражених није изненадио с обзиром да постоје дојаве о непоштовању правила самоизолације.

“Једини начин да зауставимо епидемију је да избјегнемо контакте, држимо дистанцу...Великим бројем тестирања не можемо зауставити епидемију . Ми оно што можемо да урадимо је да откријемо контакте. Од велике помоћи нам је полиција која нам доставља контакте а ми онда предузимамо мјере на заустављању даљег ширења вируса”. 

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар