Brčko: Još sedam osoba zaraženo virusom korona

Broj oboljelih od virusa korona u Brčkom je udvostručen za nešto manje od 24 časa i sada ih je ukupno 14, saopšteno je nakon sjednice Kriznog štaba.

Bosna i Hercegovina 03.04.2020 | 15:34
Brčko: Još sedam osoba zaraženo virusom korona

Do sada je testirano 100 lica, od čega je 14 njih pozitivno na Кovid-19, negativna su bila 84 nalaza, dok se čekaju rezultati za dva testa. Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 1.219 lica.

 Akif Pezerović, šef Odjeljenja za zdravstvo u Brčko distriktu

“Od ovih 14 lica 6 je hospitalizovano I nalaze se u bolnici . Osam lica je u kućnoj izolaciji. Od 6 koja su u bolnici jedno je u težem stanju , dvoje je u srednje teškoj dok se troje osjeća dosta dobro. Osam je u kućnoj izolaciji . Oni se javljaju redovno u pododjel za zdratstvo , oni su dosta dobro. Novih sedam pozitivnih vezani su za klaster Peškiri I dva su vezana za Kliniku za srce", izjavio je Akif Pezerović, šef Odjeljenja za zdravstvo u Brčko distriktu.

Anđa Nikolić, šef pododjeljenja za Javno zdravstvo kaže da ih broj zaraženih nije iznenadio s obzirom da postoje dojave o nepoštovanju pravila samoizolacije.

“Jedini način da zaustavimo epidemiju je da izbjegnemo kontakte, držimo distancu...Velikim brojem testiranja ne možemo zaustaviti epidemiju . Mi ono što možemo da uradimo je da otkrijemo kontakte. Od velike pomoći nam je policija koja nam dostavlja kontakte a mi onda preduzimamo mjere na zaustavljanju daljeg širenja virusa”. 

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar