Због короне у Мексику обустављена производња "Корона" пива!

Да корона вирус не утиче само на људе пример је једне пиваре из Мексика која је морала прекинути производњу пива "Корона" .

Забава 03.04.2020 | 17:28
Због короне у Мексику обустављена производња "Корона" пива!

Мексичка компаније за производњу пива "Групо Модело"објавила је да привремено обуставља производњу свог бренд пива "Корона"

"Корона" пиво иначе они који не знају се извози у 180 земаља света Тако је због корона вируса а у складу са мерама владе у борби против сузбијања ширења коронавируса ова делатност проглашена за нестратешку.

Мексичка влада је ове недеље, пошто је број случајева заражених коронавирусом у тој земљи премашио хиљаду, прогласила ванредно стање и донела одлуку да се обустави рад свих сектора који нису витални за нормално функционисање земље.

У складу са овим мерама компанија "Гропо Модело" ће морати да обустави производњу своје најпознатије марке пива, "Корона". Ова компанија претпела је већ штету у продаји због појаве Цоронавируса и то у износу од 170 милиона долара!

Из пиваре су навели да ће са производњом престати у недељу, а да се тренутно врше припреме и прилагођавање производних капацитета да се са производњом несметано настави када прође ванредно стање.



"Уколико савезна влада одлучи да изда додатне смернице и пиво стави на листу агроиндустријских производа чија је производња дозвољена, 'Групо Модело' је спреман да настави производњу и поред тога што више од 75 одсто нашег особља ради од куће“, додаје се у саопштењу.

По одлуци владе све производне гране везане за пољопривреду и производњу хране се сматрају виталним и неће бити прекинуте, тако да се у компанији надају да ће уколико доспеју на ову листу моћи да наставе са производњом своје познате марке пива Корона.

Компанија "Групо Модело", је део пиварске групе "Анхеусер-Бусцх ИнБев" из Белгије и поседује 11 пивара на територији Мексика.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар