Zbog korone u Meksiku obustavljena proizvodnja "Korona" piva!

Da korona virus ne utiče samo na ljude primer je jedne pivare iz Meksika koja je morala prekinuti proizvodnju piva "Korona" .

Zabava 03.04.2020 | 17:28
Zbog korone u Meksiku obustavljena proizvodnja "Korona" piva!

Meksička kompanije za proizvodnju piva "Grupo Modelo"objavila je da privremeno obustavlja proizvodnju svog brend piva "Korona"

"Korona" pivo inače oni koji ne znaju se izvozi u 180 zemalja sveta Tako je zbog korona virusa a u skladu sa merama vlade u borbi protiv suzbijanja širenja koronavirusa ova delatnost proglašena za nestratešku.

Meksička vlada je ove nedelje, pošto je broj slučajeva zaraženih koronavirusom u toj zemlji premašio hiljadu, proglasila vanredno stanje i donela odluku da se obustavi rad svih sektora koji nisu vitalni za normalno funkcionisanje zemlje.

U skladu sa ovim merama kompanija "Gropo Modelo" će morati da obustavi proizvodnju svoje najpoznatije marke piva, "Korona". Ova kompanija pretpela je već štetu u prodaji zbog pojave Coronavirusa i to u iznosu od 170 miliona dolara!

Iz pivare su naveli da će sa proizvodnjom prestati u nedelju, a da se trenutno vrše pripreme i prilagođavanje proizvodnih kapaciteta da se sa proizvodnjom nesmetano nastavi kada prođe vanredno stanje.



"Ukoliko savezna vlada odluči da izda dodatne smernice i pivo stavi na listu agroindustrijskih proizvoda čija je proizvodnja dozvoljena, 'Grupo Modelo' je spreman da nastavi proizvodnju i pored toga što više od 75 odsto našeg osoblja radi od kuće“, dodaje se u saopštenju.

Po odluci vlade sve proizvodne grane vezane za poljoprivredu i proizvodnju hrane se smatraju vitalnim i neće biti prekinute, tako da se u kompaniji nadaju da će ukoliko dospeju na ovu listu moći da nastave sa proizvodnjom svoje poznate marke piva Korona.

Kompanija "Grupo Modelo", je deo pivarske grupe "Anheuser-Busch InBev" iz Belgije i poseduje 11 pivara na teritoriji Meksika.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar