Још девет особа заражено у ТК, међу њима и дијете

На подручју Тузланског кантона регистровано је девет нових случајева заразе корона вирусом након што је у Заводу за микробиологију Универзитетског клиничког центра у Тузли анализирао 57 узорака, потврђено је из Кантоналног кризног штаба Министарства здравства.

Босна и Херцеговина 03.04.2020 | 14:42
Још девет особа заражено у ТК, међу њима и дијете

Како је казала министрица здравства ТК Дајана Чолић, од укупно 55 особа регистрованих на подручју Тузланског кантона, њих 36 је у кластеру Центра за срце, 13 је у кластеру Средња Шпионица, а једно у Лукавцу.

Такође, појавили су се и нови кластери и то у Сапни с једном особом, затим у Бановићима с једном особом, активан је и нови кластер у Тузли гдје је такође присутна једна особа те један кластер у Грачаници.

Два случаја заразе коронавирусом који су захтијевали болничку хоспитализацију потврђени су у Универзитетском клиничком центру у Тузли и налазе се у раније споменутој статистици.

Како је за Клиx.ба потврдио директор тузланског УКЦ-а Вахид Јусуфовић, у овој здравственој установи хоспитализиран је мушкарац те једно дијете из Грачанице.

Говорећи о мушкарцу, Јусуфовић нам је казао да је овом пацијенту требала бити замијењена батерија на пацемакеру, међутим, приликом припреме за оперативни захват он је тестиран на корона вирус, а резултат анализа је био позитиван.

Када је ријеч о дјетету из Грачанице, Јусуфовић нам је казао да је оно у тузланску болницу доведено у фебрилном стању, а такође му је потврђена зараза САРС-ЦоВ-2 вирусом.

Оба пацијента тренутно су хоспитализована у изолаторију Клинике за заразне болести у УКЦ-у Тузла.

Први случај заразе коронавирусом забиљежен је на подручју Сапне, а како је потврђено из тамошњег кризног штаба, ријеч је о мушкарцу који је био на раду у Бањој Луци.

Његови најближи контакти већ се налазе у изолацији, тестирани су на коронавирус, а брисеви су упућени на анализу у Тузлу. У изолацији се налази и један дио особља Дома здравља у Сапни, с обзиром на то да је заражени мушкарац с њима био у контакту.

Министрица Чолић је казала да је у Универзитетском клиничком центру у Тузли укупуно хоспитализовано 16 пацијената, четири су у Центру за срце, један у болници у Брчком, један је премјештен у други кантон ради наставка лијечења, а 32 особе се налазе у кућној изолацији.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ацо

03.04.2020 13:40

Дали неко умире од старости,од рака,од неке друге теске бокести,од сецера,од инфракта,од сто и једне друге болести осим од короне. Па и до сад је народ умирао сваке минуте и сваки сат неко умре и неко се роди. Гдје су сад они сто годинама умиру од последица гранатирања богатим ураниумом. Нема висе ни њих сад све коронаси нема висе туберана ма цак ни они који умру од зиме ил глади и њима се присива корона. Ма докле висе о глупим завјерама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ад

03.04.2020 14:27

Ацо. Под хитно доктору.