Брчко: Блокиран засеок, мјештани били у контакту са зараженим

Брчанска полиција блокирала је горњи дио засеока Пешкири код села Горњи Зовик због потврђене сумње да су мјештани били у контакту са особом зараженом вирусом корона, саопштено је из Полиције Брчко дистрикта.

Босна и Херцеговина 02.04.2020 | 19:26
Брчко: Блокиран засеок, мјештани били у контакту са зараженим

Наредба је издата с циљем спречавања ширења, односно преношења заразе на остали дио мјештана засеока Пешкири и мјеста Горњи Зовик, те сусједног мјеста Велино Село у Опћини Челић. Заражена особа у првим контактима је била с девет особа, у другим с шест особа с подручја Пешкира и с три особе с подручја Тузланског кантона.

Кризни штаб је донио одлуку о продужењу изолације на 28 дана, рекао је  шеф Инспектората Брчко дистрикта БиХ Дамир Булчевић. Додао је да су имали око стотињак позива када је у питању прекид изолације ради враћања на посао у иностранство и враћања страних држављана у своје земље.

"Кризни штаб донио је наредбу кроз коју се наређује санитарној инспекцији Брчко дистрикта БиХ да на захтјев страног држављанина или држављанина БиХ који се налази у Брчком, а има рјешење санитарног инспектора о здравственом надзору и изолацији, може дозволити прекид здравственог надзора и изолације ради напуштања БиХ уколико та особа има пребивалиште у другој држави, има радну дозволу и боравак у другој држави или ради лијечења.

У сарадњи с Полицијом Дистрикта такве особе ће из самоизолације бити пропраћене до границе, санитарни инспектор ће издати рјешење о прекиду изолације и на тај начин они могу прећи у другу државу", казао је Булчевић. 

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лаки

02.04.2020 18:58

Еее, тако се то ради.

ОДГОВОРИТЕ