Посланици уплаћују средства за добојску болницу

Посланици у Народној скупштини и Представничком дому парламента БиХ, те чланови Вијећа народа Републике Српске и Савјета министара из Добоја уплатиће као једнократну помоћ дио средстава на посебан рачун за набавку респиратора и опреме за Болницу "Свети апостол Лука" и Дом здравља у овом граду, закључено је на данашњем састанку који је организовао градоначелник Борис Јеринић.

Република Српска 02.04.2020 | 16:09
Посланици уплаћују средства за добојску болницу

У плану је набавка 29 респиратора за добојску болницу која тренутно посједује три, и то 20 у сарадњи са Развојним програмом УН, седам у заједничкој акцији, те два кроз донацију. 

Директор Болнице "Свети апостол Лука" Младен Гајић рекао је да су за набавку два респиратора средства до сада директно на рачун болнице  уплатили Српска православна црква и ЕФТ-Рудник и Термоелектрана Станари, а да се за два очекују и средства од општине Станари и привредника из Теслића.

 "Епидемиолошка ситуација у граду Добоју је тренутно стабилна. У добојској болници смо до сада урадили 80 тестова, од тога смо имали 13 позитивних, и то из Добоја једног, из Модриче два, из Дервенте једног, Брода два и Теслића седам", рекао је Гајић.

Директор добојског Дома здравља Славко Ковачевић навео је да су радници ове установе ангажовани да покривају карантине у Броду и Добоју, да су добро опремљени, али да требе размишљати о залихама, с обзиром на то да се не зна колико ће трајати ситуација са вирусом корона.

Градоначелник  је захвалио и грађанима што се придржавају препоручених мјера у борби против ширења вируса корона, те позвао млађе од 65 година да уторком и петком у периоду од 7.00 до 10.00 часова омогуће старијим суграђанима да обаве своје послове. 

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Xx

02.04.2020 16:08

Јериниц је гори од цороне. Људска нула....

ОДГОВОРИТЕ
Name

00

02.04.2020 18:49

Јеринић и славко ковачевић су једна НУЛА

Name

Брод

02.04.2020 21:10

Попу остала навика да скупља добровољни прилог.

ОДГОВОРИТЕ