Poslanici uplaćuju sredstva za dobojsku bolnicu

Poslanici u Narodnoj skupštini i Predstavničkom domu parlamenta BiH, te članovi Vijeća naroda Republike Srpske i Savjeta ministara iz Doboja uplatiće kao jednokratnu pomoć dio sredstava na poseban račun za nabavku respiratora i opreme za Bolnicu "Sveti apostol Luka" i Dom zdravlja u ovom gradu, zaključeno je na današnjem sastanku koji je organizovao gradonačelnik Boris Jerinić.

Republika Srpska 02.04.2020 | 16:09
Poslanici uplaćuju sredstva za dobojsku bolnicu

U planu je nabavka 29 respiratora za dobojsku bolnicu koja trenutno posjeduje tri, i to 20 u saradnji sa Razvojnim programom UN, sedam u zajedničkoj akciji, te dva kroz donaciju. 

Direktor Bolnice "Sveti apostol Luka" Mladen Gajić rekao je da su za nabavku dva respiratora sredstva do sada direktno na račun bolnice  uplatili Srpska pravoslavna crkva i EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari, a da se za dva očekuju i sredstva od opštine Stanari i privrednika iz Teslića.

 "Epidemiološka situacija u gradu Doboju je trenutno stabilna. U dobojskoj bolnici smo do sada uradili 80 testova, od toga smo imali 13 pozitivnih, i to iz Doboja jednog, iz Modriče dva, iz Dervente jednog, Broda dva i Teslića sedam", rekao je Gajić.

Direktor dobojskog Doma zdravlja Slavko Кovačević naveo je da su radnici ove ustanove angažovani da pokrivaju karantine u Brodu i Doboju, da su dobro opremljeni, ali da trebe razmišljati o zalihama, s obzirom na to da se ne zna koliko će trajati situacija sa virusom korona.

Gradonačelnik  je zahvalio i građanima što se pridržavaju preporučenih mjera u borbi protiv širenja virusa korona, te pozvao mlađe od 65 godina da utorkom i petkom u periodu od 7.00 do 10.00 časova omoguće starijim sugrađanima da obave svoje poslove. 

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Xx

02.04.2020 16:08

Jerinic je gori od corone. Ljudska nula....

ODGOVORITE
Name

00

02.04.2020 18:49

Jerinić i slavko kovačević su jedna NULA

Name

Брод

02.04.2020 21:10

Попу остала навика да скупља добровољни прилог.

ODGOVORITE