Блокирано село код Брчког, мјештани били у контакту са зараженим

Брчанска полиција блокирала је вечерас горњи дио засеока Пешкири код села Горњи Зовик због потврђене сумње да су мјештани били у контакту са особом зараженом вирусом корона, саопштено је из Полиције Брчко дистрикта.

Босна и Херцеговина 01.04.2020 | 21:50
Блокирано село код Брчког, мјештани били у контакту са зараженим

Блокада и изолација извршене су у сарадњи са Одјељењем за јавну безбједност Владе дистрикта и брчанским Црвеним крстом ради спречавања ширења вируса међу мјештанима Пешкира, села Горњи Зовик, те Велиног села у општини Челић.

Наредбу је донио командант Кризног штаба Синиша Милић на приједлог шефова полиције и Пододјељења за јавно здравство, а на основу законских овлаштења која се односе на заштиту и спасавање људи и материјалних добара од природних и других несрећа.

Полиција Брчко дистрикта захваљује локалном становништву на сарадњи приликом спровођења мјера блокаде.

Из полиције поручују да ће, заједно са надлежним одјељењима брчанске Владе и Црвеним крстом, обезбиједити да се живот становника у блокади одвија у складу са њиховим потребама, наведено је у саопштењу

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

срамота

02.04.2020 07:49

Шире заразу по подмајевичким селима између Брчког и Челића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крко

02.04.2020 09:16

Само не дајте полицији у шпајзеве! Банда је то, све би узели за робне резерве, а ви поцркајте. Вишак закопајте у ђубар, тамо неће, ем смрди, ем би били усрани.

ОДГОВОРИТЕ