Blokirano selo kod Brčkog, mještani bili u kontaktu sa zaraženim

Brčanska policija blokirala je večeras gornji dio zaseoka Peškiri kod sela Gornji Zovik zbog potvrđene sumnje da su mještani bili u kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

Bosna i Hercegovina 01.04.2020 | 21:50
Blokirano selo kod Brčkog, mještani bili u kontaktu sa zaraženim

Blokada i izolacija izvršene su u saradnji sa Odjeljenjem za javnu bezbjednost Vlade distrikta i brčanskim Crvenim krstom radi sprečavanja širenja virusa među mještanima Peškira, sela Gornji Zovik, te Velinog sela u opštini Čelić.

Naredbu je donio komandant Kriznog štaba Siniša Milić na prijedlog šefova policije i Pododjeljenja za javno zdravstvo, a na osnovu zakonskih ovlaštenja koja se odnose na zaštitu i spasavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Policija Brčko distrikta zahvaljuje lokalnom stanovništvu na saradnji prilikom sprovođenja mjera blokade.

Iz policije poručuju da će, zajedno sa nadležnim odjeljenjima brčanske Vlade i Crvenim krstom, obezbijediti da se život stanovnika u blokadi odvija u skladu sa njihovim potrebama, navedeno je u saopštenju

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sramota

02.04.2020 07:49

Šire zarazu po podmajevičkim selima između Brčkog i Čelića

ODGOVORITE
Name

Крко

02.04.2020 09:16

Само не дајте полицији у шпајзеве! Банда је то, све би узели за робне резерве, а ви поцркајте. Вишак закопајте у ђубар, тамо неће, ем смрди, ем би били усрани.

ODGOVORITE