Шокантни снимци из њујоршке болнице: "Ово је ратна зона"!

Америчка савезна држава могла би постати захваћенија заразом корона вируса него град у Кини или покрајина у Италији. Главни савјетник предсједника Трампа за пандемије др. Фауци изнио је шокантну процјену да би у наредне двије седмице могло умријети чак 100.000 особа.

Свијет 01.04.2020 | 17:10
Шокантни снимци из њујоршке болнице: "Ово је ратна зона"!

Њујорк, финансијска престолница државе, најпогођенији је амерички град. Почео је постављати пољске болнице како би повећао капацитете уочи врхунца епидемије.

Неколико десетака шатора са 68 кревета и 10 респиратора постављено је у познати њујоршки парк.

"Гледате филмове попут 'Заразе' и мислите да је то далеко од истине, да се неће никад догодити. Видјети да се то овдје доиста догађа је надреално", примијетила је у уторак 57-годишња пролазница Јоанне Дунбар.

Болница с 370 кревета већ је достигла пуни капацитет. Један очајнички доктор рекао је за ЦБС2 да је болница постала "медицинска ратна зона".

"Па, ово је ратна зона, медицинска ратна зона", рекла је др. Арабиа Моллетте, која ради у хитној служби. Сваког дана када долазим, оно што свакодневно видим су бол, очај и патња. '

Гувернер савезне државе Андреw Цуомо у уторак је упозорио Њујорчане да ће борба против вируса бити дугачка.

"Прилагодите се и прилагодите очекивања да не бисте били разочарани сваки дан када устајете", рекао је гувернер.

Предсједник САД-а након тога је изјавио да његова администрација сматра да би 100.000 до 200.000 смртних случајева значило да "сви обављају врло добар посао". 

Укупно 43 посто заражених у Америци живи у савезној држави Њујорк, а тестирање је један од разлога.

Доктори не могу открити инфекцију ако је не потраже, а Њујорк проводи више тестова него иједан други дио САД-а.

Ако се ширење заразе настави на подручје Њујорка, могло би постати захваћеније заразом него Wухан у Кини, одакле је зараза кренула, или Ломбардија, покрајина у Италији, најтеже погођени дио Европе. 

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Хазим

01.04.2020 15:29

Порука за медије. Не плашите народ и не стварајте беспотребну панику. У Италији и спанији је 90 посто лаж. Такодзе и у Америци је преувеличано. Све је ово теорија завјере од моћника Масона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елдин

01.04.2020 15:41

Ма како Вас није стид тако нешто писати. Срамите се! Највјероватније нисте никада изашли из своје мјесне заједнице а пишете да знате шта се дешава у Италији, Шпанији или у УСА. Срамите се макар у част људима који умиру од вируса. Стидите се!!! Елдин.

Name

Одговор елдин

01.04.2020 16:19

Нека Италија и спанија објаве листу умрлих. Све се ради тајно мртви, сахране нека покажу гробље из талијанске покрајине . Немозе се прикрити 4000 гробова ако постоје . Данас су дронови популарни сто не покажу из зрака. Исто тако је било и са 11.септебром цијели свинет се промјени. Доказано да је теориа завјере

Name

Бањалука

01.04.2020 16:31

Не могу гробове приказати,ради се кремирање! Морамо бити опрезни и придрзавати се препоруцених мјера!

Name

Лудак

01.04.2020 15:30

Тај Фауци је луд. Па дајте нек их лијеце јузнокорејски доктори.

ОДГОВОРИТЕ