Šokantni snimci iz njujorške bolnice: "Ovo je ratna zona"!

Američka savezna država mogla bi postati zahvaćenija zarazom korona virusa nego grad u Kini ili pokrajina u Italiji. Glavni savjetnik predsjednika Trampa za pandemije dr. Fauci iznio je šokantnu procjenu da bi u naredne dvije sedmice moglo umrijeti čak 100.000 osoba.

Svijet 01.04.2020 | 17:10
Šokantni snimci iz njujorške bolnice: "Ovo je ratna zona"!

Njujork, finansijska prestolnica države, najpogođeniji je američki grad. Počeo je postavljati poljske bolnice kako bi povećao kapacitete uoči vrhunca epidemije.

Nekoliko desetaka šatora sa 68 kreveta i 10 respiratora postavljeno je u poznati njujorški park.

"Gledate filmove poput 'Zaraze' i mislite da je to daleko od istine, da se neće nikad dogoditi. Vidjeti da se to ovdje doista događa je nadrealno", primijetila je u utorak 57-godišnja prolaznica Joanne Dunbar.

Bolnica s 370 kreveta već je dostigla puni kapacitet. Jedan očajnički doktor rekao je za CBS2 da je bolnica postala "medicinska ratna zona".

"Pa, ovo je ratna zona, medicinska ratna zona", rekla je dr. Arabia Mollette, koja radi u hitnoj službi. Svakog dana kada dolazim, ono što svakodnevno vidim su bol, očaj i patnja. '

Guverner savezne države Andrew Cuomo u utorak je upozorio Njujorčane da će borba protiv virusa biti dugačka.

"Prilagodite se i prilagodite očekivanja da ne biste bili razočarani svaki dan kada ustajete", rekao je guverner.

Predsjednik SAD-a nakon toga je izjavio da njegova administracija smatra da bi 100.000 do 200.000 smrtnih slučajeva značilo da "svi obavljaju vrlo dobar posao". 

Ukupno 43 posto zaraženih u Americi živi u saveznoj državi Njujork, a testiranje je jedan od razloga.

Doktori ne mogu otkriti infekciju ako je ne potraže, a Njujork provodi više testova nego ijedan drugi dio SAD-a.

Ako se širenje zaraze nastavi na područje Njujorka, moglo bi postati zahvaćenije zarazom nego Wuhan u Kini, odakle je zaraza krenula, ili Lombardija, pokrajina u Italiji, najteže pogođeni dio Evrope. 

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Hazim

01.04.2020 15:29

Poruka za medije. Ne plašite narod i ne stvarajte bespotrebnu paniku. U Italiji i spaniji je 90 posto laž. Takodze i u Americi je preuveličano. Sve je ovo teorija zavjere od moćnika Masona

ODGOVORITE
Name

Eldin

01.04.2020 15:41

Ma kako Vas nije stid tako nešto pisati. Sramite se! Najvjerovatnije niste nikada izašli iz svoje mjesne zajednice a pišete da znate šta se dešava u Italiji, Španiji ili u USA. Sramite se makar u čast ljudima koji umiru od virusa. Stidite se!!! Eldin.

Name

Odgovor eldin

01.04.2020 16:19

Neka Italija i spanija objave listu umrlih. Sve se radi tajno mrtvi, sahrane neka pokažu groblje iz talijanske pokrajine . Nemoze se prikriti 4000 grobova ako postoje . Danas su dronovi popularni sto ne pokažu iz zraka. Isto tako je bilo i sa 11.septebrom cijeli svinet se promjeni. Dokazano da je teoria zavjere

Name

Banjaluka

01.04.2020 16:31

Ne mogu grobove prikazati,radi se kremiranje! Moramo biti oprezni i pridrzavati se preporucenih mjera!

Name

Ludak

01.04.2020 15:30

Taj Fauci je lud. Pa dajte nek ih lijece juznokorejski doktori.

ODGOVORITE