Још четири особе заражене вирусом корона у ТК

Још четири особе заражене су корона вирсом у Тузланском кантону, потврђено је након обраде узорака у Заводу за микробиологију Универзитетског клиничког центра у Тузли.

Босна и Херцеговина 01.04.2020 | 14:42
Још четири особе заражене вирусом корона у ТК

Како је за Клиx.ба потврђено из Кризног штаба Министарства здравства Тузланског кантона, ријеч је о особама које су везане за кластер Медицинског института Баyер, познатијег као Центар за срце у Тузли. У овом тренутку из Кризног штаба нису нам могли потврдити одакле долазе нове четири заражене особе.

Кантонална министрица здравства Дајана Чолић потврдила је да су у Тузланском кантону тренутно вирусом САРС-ЦоВ-2 заражене 43 особе, а највећи дио њих је везан за кластер Медицинског института Баyер и то 31. Затим слиједи кластер у Средњој Шпионици гдје је позитивно 11 особа те онај у Лукавцу који има једну заражену пацијентицу.

У Универзитетском клиничком центру у Тузли тренутно се на болничком лијечењу налази 14 пацијената, пет је у Медицинском институту Баyер, једна особа је у брчанској болници, док је једна из тузланског Центра за срце превезена у болницу у Бањој Луци. У кућној изоалцији тренутно се налази 21 особа код које је потврђена инфекција САРС-ЦоВ-2 вирусом.

Чолић је казала да су до јуче у Заводу за микробиологију извршене анализе узорака 110 медицинских радника. Од тог броја 60 их је запослено у УКЦ-у, а 50 у Центру за срце.

"Од 60 тестираних из УКЦ-а Тузла три особе су позитивне. Ријеч је једном заполсеном у Клиници за педијатрију те два са Клинике за кожне болести. Када је ријеч о Центру за срце, имамо девет позитивних здравствених радника који су досад тестирани", навела је Чолић.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хм

01.04.2020 12:52

Како се и лази могу лијепо тестирати.

ОДГОВОРИТЕ