Радончић додатно образложио разлог повлачења

Након што је данас обзнанио због чега се повукао са чела Координационг тијела БиХ за заштиту и спашавање, министар безбједностиБиХ Фахрудин Радончић додатно је образложио овај његов чин.

Босна и Херцеговина 31.03.2020 | 20:54
Радончић додатно образложио разлог повлачења

"До мене долазе забринути гласови, али и неки политизирани ставови, како ћу се понашати као министар безбједности БиХ, након што сам препустио позицију у Координационом тијелу, односно јесам ли се склонио из битке. Од хуманитарне подјеле јесам, из битке нисам, нити ћу. Нема бјекства, то у мом животу, па ни у рату, никад није било опција. Значи, нема разлога да посао министра, који је базично важан у оваквим ванредним ситуацијама, не наставим радити у пуном капацитету и с максималном енергијом и пуним срцем", написао је Радончић на свом Инстаграм профилу.

Он је на данашњој конференцији за медије навео како не жели имати директан дотицај с донацијама везаним за епидемиолошку кризу узроковану ширењем корона вируса.

"Уосталом, да бих му се још више посветио, склонио сам се с посла који више није стратешки и који могу радити и други менаџери. Због људи који искрено виде и поштују мој рад, објављујем изворни текст мог дописа господину Тегелтији. Слободан сам замолити пажњу на посљедња три пасуса. Ту је све јасно!", написао је Радончић, који је објавио овај документ.

"Нема узмицања, народ, животи и здравље наших грађана, што мање болесних и мртвих, па и наша савјест да смо учинили ама баш све што је у нашој моћи, на првом су мјесту. Нема разлога да се о томе брину опозиционе хијене, које чак и у овој опћој и невиђеној борби на живот и смрт, само болесно размишљају како да се врате у недавно изгубљене фотеље", поручио је он.

(Клиx)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Брано Грбо главни на купусу

31.03.2020 19:05

Ове донације нису неке да се могу бркови омастити тако да маскице и рукавице то слаба вајда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линда231

31.03.2020 19:15

Ово је морална стијена...од цовјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

31.03.2020 19:17

Само ви сви о фотељама размисљате. Мислим да не гресим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

31.03.2020 19:31

Да се ти ниси појавио, не знам шта би ова земља. Јадан и искомплексиран, још нам реци гдје купујеш ципеле с оном петом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

31.03.2020 21:26

Ево већ су три недеље борбе са вирусом а ми видимо само исте људе који се колико толико боре да то све што безболније продје по државу, ентитет и народе. Није ми јасно да неки политичари не мрдају ни прстом да учине нешто неки су опозиција а неки позиција. Немогуће да они немају неке познанике и пријатеље у другим земљама на јаким и утицајним позицијама или богате који би могли помоћи. Али ће бити сутра спремни кренити у кампању за гласове. Али мислим да ће многи проћи као и после поплава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шчепан

01.04.2020 06:49

Човјек који је ево други пут поставља СДА на власт, само због фотеље. Наравно њему се придружио и дф Хрват Комшић,и тако су ДФ и СББ постали Бакирови иргети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

01.04.2020 09:07

Зоране, имају они јаране у другим земљама, само су ти радом стекли а овде све бум за бумом, после рата постали цареви и богаташи. Неће ти са њима. А ови имају више пара

ОДГОВОРИТЕ