Radončić dodatno obrazložio razlog povlačenja

Nakon što je danas obznanio zbog čega se povukao sa čela Koordinaciong tijela BiH za zaštitu i spašavanje, ministar bezbjednostiBiH Fahrudin Radončić dodatno je obrazložio ovaj njegov čin.

Bosna i Hercegovina 31.03.2020 | 20:54
Radončić dodatno obrazložio razlog povlačenja

"Do mene dolaze zabrinuti glasovi, ali i neki politizirani stavovi, kako ću se ponašati kao ministar bezbjednosti BiH, nakon što sam prepustio poziciju u Koordinacionom tijelu, odnosno jesam li se sklonio iz bitke. Od humanitarne podjele jesam, iz bitke nisam, niti ću. Nema bjekstva, to u mom životu, pa ni u ratu, nikad nije bilo opcija. Znači, nema razloga da posao ministra, koji je bazično važan u ovakvim vanrednim situacijama, ne nastavim raditi u punom kapacitetu i s maksimalnom energijom i punim srcem", napisao je Radončić na svom Instagram profilu.

On je na današnjoj konferenciji za medije naveo kako ne želi imati direktan doticaj s donacijama vezanim za epidemiološku krizu uzrokovanu širenjem korona virusa.

"Uostalom, da bih mu se još više posvetio, sklonio sam se s posla koji više nije strateški i koji mogu raditi i drugi menadžeri. Zbog ljudi koji iskreno vide i poštuju moj rad, objavljujem izvorni tekst mog dopisa gospodinu Tegeltiji. Slobodan sam zamoliti pažnju na posljednja tri pasusa. Tu je sve jasno!", napisao je Radončić, koji je objavio ovaj dokument.

"Nema uzmicanja, narod, životi i zdravlje naših građana, što manje bolesnih i mrtvih, pa i naša savjest da smo učinili ama baš sve što je u našoj moći, na prvom su mjestu. Nema razloga da se o tome brinu opozicione hijene, koje čak i u ovoj općoj i neviđenoj borbi na život i smrt, samo bolesno razmišljaju kako da se vrate u nedavno izgubljene fotelje", poručio je on.

(Klix)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Brano Grbo glavni na kupusu

31.03.2020 19:05

Ove donacije nisu neke da se mogu brkovi omastiti tako da maskice i rukavice to slaba vajda.

ODGOVORITE
Name

Linda231

31.03.2020 19:15

Ovo je moralna stijena...od covjeka

ODGOVORITE
Name

Xl

31.03.2020 19:17

Samo vi svi o foteljama razmisljate. Mislim da ne gresim.

ODGOVORITE
Name

Neshvaćen

31.03.2020 19:31

Da se ti nisi pojavio, ne znam šta bi ova zemlja. Jadan i iskompleksiran, još nam reci gdje kupuješ cipele s onom petom.

ODGOVORITE
Name

Zoran

31.03.2020 21:26

Evo već su tri nedelje borbe sa virusom a mi vidimo samo iste ljude koji se koliko toliko bore da to sve što bezbolnije prodje po državu, entitet i narode. Nije mi jasno da neki političari ne mrdaju ni prstom da učine nešto neki su opozicija a neki pozicija. Nemoguće da oni nemaju neke poznanike i prijatelje u drugim zemljama na jakim i uticajnim pozicijama ili bogate koji bi mogli pomoći. Ali će biti sutra spremni kreniti u kampanju za glasove. Ali mislim da će mnogi proći kao i posle poplava.

ODGOVORITE
Name

Ščepan

01.04.2020 06:49

Čovjek koji je evo drugi put postavlja SDA na vlast, samo zbog fotelje. Naravno njemu se pridružio i df Hrvat Komšić,i tako su DF i SBB postali Bakirovi irgeti.

ODGOVORITE
Name

Vuper

01.04.2020 09:07

Zorane, imaju oni jarane u drugim zemljama, samo su ti radom stekli a ovde sve bum za bumom, posle rata postali carevi i bogataši. Neće ti sa njima. A ovi imaju više para

ODGOVORITE