СЗО: Повећати број тестирања на вирус корона у БиХ

Министар цивилних послова у Савјету министара Босне и Херцеговине Анкица Гудељевић одржала је данас радни састанак са представником Свјетске здравствене организације Виктором Олсавским, са којег је поручено да је најважније стално и континуирано повећање броја тестираних.

Босна и Херцеговина 31.03.2020 | 20:06
СЗО: Повећати број тестирања на вирус корона у БиХ

Тема састанка је била организовање виртуелне конференције министара здравља у БиХ, координаторке Уједињених народа Ингрид Мекдоналд, представнице УНДП-а Стелијане Недере и представника Свјетске здравствене организације у БиХ Виктора Олсавског. Циљ ове конференције био би финализирање јединствене листе потреба медицинске опреме према WХО, посебно имајући у виду да је веома тешко доћи до адекватне потребе у времену свеопште потребе за медицинском опремом.

Најважнија порука овог састанка, како је саопштено из Министарства цивилних послова, се односи на стално и континуирано повећање броја тестираних.

"Тестирање је пола пута ка превазилажењу проблема ширења заразе корона вируса. Ова порука је заједничка и израван је резултат размјене информација о броју заражених и обољелих у БиХ, као и повећаном броју изворишта цоронавируса у БиХ", наводи се у саопштењу.

Доктор Олсавски похвалио је труд Министарства које свакодневно подноси извјештај Свјетској здравственој организацији о епидемиолошкој слици у БиХ.

Важан аспект састанка односио се и на финализирање припрема за обуку упосленика Граничне полиције коју координира Министарство цивилних послова БиХ уз подршку СЗО. Обука има за циљ здравствену заштиту граничних полицајаца.

(Независне)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сзо

31.03.2020 18:32

Све смрди од њих. Њихове инструкције, да останемо у кући док скроз не пропаднемо, а онда ће нас рикати својим вакцинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

31.03.2020 18:56

То је јасно од првог дана кампање. Ови су само извођачи радова на терену.

Name

Експерти експеримената

31.03.2020 18:37

Јесу ли се договорили шта је Цорона, а шта цовид 19? Или настављају ову представу? Карантин ће ослабити најјачи имунитет. Њихов циљ је да будемо болесни и мртви. Претходно вакцинисани њиховим вакцинама. У економској пропасти невиђеној до сада. Ако људи не прогледају, пристали су. Само у Бога се уздам, да отвори разум људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

31.03.2020 18:54

Сагласан! Амин!

Name

Упали у њу

31.03.2020 18:53

Када су тако добри што нам не донирају инкубаторе и опрему за породилишта? Што не помогну дијализне болеснике, онколошке пацијенте, болеснике с аутоимуним обољењима, болесну дјецу? Како нас се сјетише? Од толиких наших потреба, сад су нашли шиљити своју хуманост на нама? Само да буде по старој, ко коме јаму копа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.04.2020 02:16

Мозда боље то И јесте њихово орузје за убијање ти тестови убијају људе њихове вакцине маске И све остало

Name

Тројанац

01.04.2020 07:14

Не вјеруј Данајцима ни кад поклоне носе.