УЕФА направила план, чека нас љето пуно фудбала!

УЕФА је изгледа направила план како да реши проблем прекида свих европских клупских такмичења услед пандемије корона вируса.

Спорт 31.03.2020 | 15:22
УЕФА направила план, чека нас љето пуно фудбала!

Према тим најавама за нас гледаоце ово би могло да буде најбоље лето у историји клупског фудбала према кочичини догађаја који нас чекају. 

Ево  о чему се ради.

Јун је у свим плановима кључан месе, Чеферин је уверен да ће бити могуће да се игра, Шпанци и Енглези свим силама желе да наставе првенство, они су то саопштили, Италијани нису тако сигурни, јер се највећи клубови пре свих Јувентус и Интер залажу да шампионат буде прекинут.

 Што се ЛШ  и ЛЕ тиче план је коначан,  УЕФА ће га проследити федерацијама, али  неће бити мењања.

Сигурно је да ће Лига шампиона и ЛЕ бити завршене, макар у септембру што би померило такмичења за наредну сезону, али и резултирано укидањем куп такмичења у земљама и вероватно промену формата у наредним издањима европских купова. Идеја у Лиги шампиона је да се комплетира осмина финала, а онда од четвртфинала игра једна утакмица на елиминацију закључно са финалном у Истанбулу. 

ЛЕ је већи проблем јер је остало 27 мечева, једна рунда више, па би се од осмине финала играла по једна утакмица како би све било завршено у прихватљивом року.

Пошто је ЕП померено за годину дана, УЕФА мора да води рачуна и календару такмичења за следећу сезону како би игфрачи имали неопходан одмор.

Лиге ће почети у августу, квалификације за ЛС и ЛЕ играће се у скраћеном облику, а такмичења као Лига Нација и национални купови највероваттније укинути.

(Курир спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар