UEFA napravila plan, čeka nas ljeto puno fudbala!

UEFA je izgleda napravila plan kako da reši problem prekida svih evropskih klupskih takmičenja usled pandemije korona virusa.

Sport 31.03.2020 | 15:22
UEFA napravila plan, čeka nas ljeto puno fudbala!

Prema tim najavama za nas gledaoce ovo bi moglo da bude najbolje leto u istoriji klupskog fudbala prema kočičini događaja koji nas čekaju. 

Evo  o čemu se radi.

Jun je u svim planovima ključan mese, Čeferin je uveren da će biti moguće da se igra, Španci i Englezi svim silama žele da nastave prvenstvo, oni su to saopštili, Italijani nisu tako sigurni, jer se najveći klubovi pre svih Juventus i Inter zalažu da šampionat bude prekinut.

 Što se LŠ  i LE tiče plan je konačan,  UEFA će ga proslediti federacijama, ali  neće biti menjanja.

Sigurno je da će Liga šampiona i LE biti završene, makar u septembru što bi pomerilo takmičenja za narednu sezonu, ali i rezultirano ukidanjem kup takmičenja u zemljama i verovatno promenu formata u narednim izdanjima evropskih kupova. Ideja u Ligi šampiona je da se kompletira osmina finala, a onda od četvrtfinala igra jedna utakmica na eliminaciju zaključno sa finalnom u Istanbulu. 

LE je veći problem jer je ostalo 27 mečeva, jedna runda više, pa bi se od osmine finala igrala po jedna utakmica kako bi sve bilo završeno u prihvatljivom roku.

Pošto je EP pomereno za godinu dana, UEFA mora da vodi računa i kalendaru takmičenja za sledeću sezonu kako bi igfrači imali neophodan odmor.

Lige će početi u avgustu, kvalifikacije za LS i LE igraće se u skraćenom obliku, a takmičenja kao Liga Nacija i nacionalni kupovi najverovattnije ukinuti.

(Kurir sport)

Komentari / 0

Ostavite komentar