Умјесто респиратора, УКЦ РС купио информатичку опрему од Проинтера

Шест дана након појаве вируса у Бањалуци Владо Ђајић, директор УКЦ РС, одобрио је куповину информатичке опреме од “Проинтера” по цијени од 292.399 КМ. Крајем децембра, за одржавање мреже и сервера, истој фирми платио је 327.413 КМ. “Цорона транслате” каже да је за тај новац могао да купи пет најквалитетнијих респиратора.

Република Српска 31.03.2020 | 09:02
Умјесто респиратора, УКЦ РС купио информатичку опрему од Проинтера

Док се живот у Републици Српској, почетком марта, заустављао због регистровања првих пацијената заражених короном, директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић имао је недовршеног тендерског посла. Шест дана након појаве вируса у Бањалуци аминовао је куповину информатичке опреме по цијени од 292.399 КМ. И то од бањалучког “Проинтера”.

Уговор је закључио мјесец раније, 11. фебруара, а “Проинтер” је био једини пријављени понуђач. Када се ова цифра убаци у “цорона транслате”, а према подацима са тржишта медицинске опреме, добије се податак да је Ђајић за тај новац могао да купи, на примјер, од два до пет најквалитетнијих респиратора марке “Дрäгер”.

Цијена ових респиратора, наводе добро упућени извори Журнала, тренутно се креће између 55.000 и 120.000 КМ.  Такође, “цорона транслате” каже и да је могао да набави до шест апарата који се, по цијени од 50.000 КМ, могу наћи на кинеском тржишту. 

Ако се у обзир узме да је 27. децембра прошле године, када је вирус већ опасно почео да хара, истој фирми, чији је “сарадник” Игор Додик, син члана Предсједништва Босне и Херцеговине Милорада Додика, за одржавање мреже и сервера дао 327.413 КМ - број неопходних апарата се драстично повећава.

“ЛИЈЕЧИТИ ОНЕ КОЈИ НИСУ ЗАРАЖЕНИ НА НАЈБОЉИ НАЧИН”

У вријеме када кризни штабови на нивоу општина, градова и Републике уводе мјере за заштиту становништва, Ђајић тендер уговоре у јавности не спомиње, али тврди да “УКЦ на располагању има више од 50 респиратора” те да свакодневно пристижу нови. Колико их је укупно, не знају ни запослени љекари, а ни становништво. Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић тврди да их у РС укупно има 72.

“Надамо се да нећемо требати ниједан, али у наредних седам до десет дана слиједи, вјероватно, већи број пацијената, од којих ће неки требати и респиратор”, истакао је Ђајић 17. марта.

Данас саопштава да Република Српска иде у напад на вирус, по кинеском моделу. То практично подразумијева више тестирања ближих и даљих контаката заражених.

“Само један пацијент је витално угрожен, један је на респиратору и нисмо имали умрлих. Правимо резервне капацитете који нису у овом централном блоку и жеља нам је да инфекција не уђе у централни блок и да лијечимо и пацијенте који нису заражени на најбољи начин”, навео је.

Подсјећа и да је Србија, “за разлику од запада”, обећала помоћ. Источне, “руске пријатеље” не спомиње.

МЕДИЦИНАРИ: МИНИСТРЕ, НЕМАМО ОПРЕМУ!

Док грађани сваке вечери са својих балкона аплаудирају љекарима који се у здравственим установама боре за сваког обољелог, њихови синдикалци упутили су вапај министру. Извор Журнала наводи да се медицинари константно жале да немају довољно адекватне заштитне опреме.

И у допису од 13. марта, који је у посједу Журнала, а који је потписао предсједник Управног одбора Савеза синдиката здравствених радника РС Мирко Шербеџија, синдикалци траже да ресорно министарство у најкраћем року предузме све мјере које се односе на епидемилошку заштиту здравствених радника у свим јавним здравственим установама у РС.

“Узимајући у обзир тренутно стање у РС у погледу епидемиолошке заштите здравствених радника и сарадника, а нарочито релевантне чињенице о постојању њихове озбиљне угрожености обраћамо вам се са захтјевом да се свим радницима одмах и без одлагања обезбиједе довољне количине комплета заштитне опреме и опреме за све дијелове тијела, укључујући уста и нос”, стоји у документу.

(Журнал.инфо)

Коментари / 142

Оставите коментар
Name

Бањалукаааа

31.03.2020 07:12

Тако треба..само нек имају они који имају..јел.је досло вријемw боље имат нег немати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гори од Короне

31.03.2020 07:59

Дали запослени у Проинтеру знају да су уцесници у невидјеној пљацки РС, оној РС у којој зивите са својом дјецом, родитељима, фамилијом. Не отимате ви за њих, него од њих, њихових пензија, њиховог здравства, отимате од своје дјеце. Дали се погледата у огледало некада и казете за кога ми отимамо, пљацкама са тендерима који нису видјени у региону. Отимате за онога који се вози у Мерцедесу блиндираном, има хеликоптер, има сада и авион сто нема ни један председник дрзава у регији. То сто сте добили добре плате, костаце вас погледа нас који знамо ста радите, сутра неко треба да одговора за то сто сте радили јер њих нема нигде у траговима, папирима а на суду само то вреди, ниста рекла, казала. Директоре Бојане, докле мислис са бахатим понасањем и терорисањем свих фирми па макар се радило и о послу од 1000КМ, до јуце си био дио нас и борио се на тразисту и знас како је кад се неки бахате, а сада радис исто, и јос горе. Имас ли неки проблем, мањак самопоуздања, јели те тукла мама кад си био мали, јесил се друзио са неким као дијете, знас ли за образ, људскост, мало такта, мало разумјевања. Данас је тако, мозете ти се, али сутра мозе бити другације. Моземо ми сви да пропаднемо и трпимо неимастину али угњетавања, терор, и бахатост вец цовјек теско трпи и реагује. Пазите, не бјезе такви из РС, него реагују.

Name

Шути

31.03.2020 08:06

Само нек се момак не дрогира

Name

Буатанга

31.03.2020 08:09

Дигитализација има приоритет над Короном - тако ради нас "Бајо"!

Name

Тракториста

31.03.2020 08:09

Само у последњи мјесец дана Проинтер добио неколико уговора у Поштама Српске, један уговор у Путевима РС од 4 милиона и један уговор у КБЦ Паприковац од 350.000КМ. Наравно на свим тендерима је био једини, пазите једини ПОНУДЈАЧ. На 99% тендера Проинтер је једини понудјац, паметном доста.

Name

Гаги

31.03.2020 08:09

Ма тако и треба.Само дајте Додиковима.А онда од народа скупљају за неку солидарност,коју це опет покрасти Додик и његови.Јуце цитам Богданиц скупља за респиратор..Ееее Богданиц!!!???Цовјек је постао милионер русеци здравство РС и крадјом и он сада скуплха за један респиратор....па мтј...

Name

Миле

31.03.2020 08:16

Е то је тооо,е то је тоооо....

Name

Реално

31.03.2020 09:03

Не видим у чему је проблем. Па дали сте или продали сте им гласове. Е сад се фино нагузите и нека вас трте. Уживам са пристијне удаљености гледајући како вам црвена секта дере кожу са леђа. Багро једна нисте ништа боље ни заслужили.

Name

Рачун

31.03.2020 09:19

Та овај новац за Проинтер могли су купити 5 клиничких респиратора. Новац сипај у Проинтер, а тражи у Србији милостињу па и сталак за инфузију. Катанац на КБЦ, на Републику Српску поклоните све Додику нека само они буду власници свега. Нема робних резерви(брашна, уља, шећера, пшенице, кукуруза.......), нема лијекова, нема опреме у болницама, нема доктора јер су морали отићи. Шта ће нам имитација од РС. Гласате за онога (читај Додика и његову секту) ко је све уништио. Такав народ не заслужује ништа боље од апокалипсе и нестанка. Вучић се разбацује респиратора, а неће да превали преко усана да је Ана Ивановић купила 35 клиничких респиратора, Ђоковић милион евра за респираторе и да су они купили за народ Србије, а не за Проинтер, па да Вучић поклања њихову донацију. РС има ресурсе да буде самодовољна са робама као и Србија(брашно, уље, шећер) , али политика Додиковог режима је све уништила. Срећно вам било па поново гласајте за њега јер ни послије поплава нисте дошли памети.

Name

Марко

31.03.2020 09:25

Свим здравственим радницима, надлежнима али и народу Републике Српске велика честитка на борби, дисциплини, плану акције, и поштовању плана.

Name

Сто не би

31.03.2020 09:42

Сто не би?! Они који су покусавали народу отворити оци и спријецити ове плацкасе у њиховим намјерама, народ никада није подрзао. Само пљацкај Миле, овај народ то воли.

Name

Ре Бањалукаааааа

31.03.2020 10:14

Има ли ико да о овом криминалу информисе Вуцица

Name

Ре Ре Бањалукаааа

31.03.2020 10:26

Па он је и иза Проинтера, његова особа од повјерења је Кокеза, он то ради у његово име.

Name

Антониц

31.03.2020 10:37

Проинтер у Србији је затворен, нема висе. Извукао паре тј. милионе ЕУР, унистио гомилу фирми из ИТ-е, и затворио врата. Нема у Проинтеру Бања Лука никаквог Кокезе, само син Игор са којим се договора, Спирицев син који такодје фигурира ту...и то је то. Људи немозете замислити колико краду и отимају и како све се мора са Игором разговарати и тразити од њега амин.

Name

Прљави Хари

31.03.2020 11:44

ванредно стање, пљачкаше на вјешала по кратком поступку треба.

Name

Ре

31.03.2020 12:53

Јест мали успјесан "бизмисмен"... а о информатици нема појма. Али има тату.

Name

Оља

31.03.2020 07:12

И да ми градјани уплацујемо новац Вратите покрадено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.03.2020 07:46

Уплацивацете....уплацивати,поготово који примају плату са будзета,па није бзб стављено да на уплати мора стајати ЈМБ! Само трпајте паре таквим ко Дзајиц,Проинтеру и десетинама таквих фирми и гласајте,ниста боље нисте ни заслузили.

Name

Ре

31.03.2020 09:52

Нека им уплаћује Проинтер. Зато су увели ванредно стање. Срам вас било.

Name

Јс

31.03.2020 11:52

Друже Тито Прими наске У редове партизанске! Гласали смо за ово!уживајмо!

Name

Xx

31.03.2020 07:14

Засто се све ово ради да они накупе своје дзепове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре xx

31.03.2020 09:25

Него шта него је тако. Добиће од ММФ-а паре на располагање, узеће их себи, а народу мрвице. И онда ће народ да враћа све кроз пдв, таксе, намете.

Name

Рајко Матиц

31.03.2020 09:50

А просе по Србији ко просијаци сталке,љекове а овамо милионе покраду .само ових пар задњих дана на тендерима су украли десетине милиона а могло се то све улозити у здраство РС

Name

Коментар

31.03.2020 07:16

Па како не схватате!? Ови несрецници сто пристају на пакт са дјаволом, оваквим недјелима, поред тога сто имају директну лицну корист - истовремено омогуцавајуци "посао" Проинтеру задузују услугама Бају и на тај нацин постају поглавице у срединама и предузецима у којима раде, па им тај исти Баја касније не мозе висе ниста. Тако је исто и Горан Талиц у Слатини за нове објекте и "опремање" старих омогуцио Проинтеру да на рацун дрзаве допреме и сто треба и сто не треба. Е, на тај нацин се постаје (сто би Вулицка рекла) мали "бог".

ОДГОВОРИТЕ
Name

????

31.03.2020 08:13

Што је несретан, купио два стана од 120 м2 у Бања Луци прошле године ???? Ко је овдје несретан ????

Name

Тртмрт

31.03.2020 08:13

Погодак 100%

Name

ре ????

31.03.2020 08:59

Несрецник је због тога сто слузи мафији (којој оцигледно и сам припада). Нек узива у својој "среци" када мафија цији је он цлан унистава народ, а теби пријатно!

Name

ре

31.03.2020 09:45

Јеси ли ти икада цуо за карму.Не казе народ дзаба отето проклето

Name

ре ре ????

31.03.2020 09:46

ти ниси добар , он је дупло добар а није сикирљив

Name

Није него

31.03.2020 07:16

Тако се то тади, то Србенде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаук

31.03.2020 07:18

Ово више није ни за коментар. Па докле иде ово зло. Нека казу колико им још треба да напуне ту шупљу врећу нека узму и да нам сјашу са грбаче. Дабогда им не требало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јојан

31.03.2020 13:44

Ја бих мало допунио, дабогда им требало, за ,,,,,,,,,,

Name

Зоки

31.03.2020 07:20

Е,мој кримосу Вкадо знас ти колико је помоци и динацијама као и парама добила РСа,сто сте ви лагано склонили у дзепове.Па сви ти кредити од цега хе и адаптиран УКЦ РСе је са запада.О цему ти трабуњас, ста си од Руса браце добијо сто им ду.е лизете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савоx

31.03.2020 08:03

Владо Дјајиц је јошавачки хоштаплер, улизица и битанга. Погледајте само како прича о великом водји Баји и како креира и глорофикује свој рад. Битанга сељачка , јако опасна за политику јер такав сељак се увуче овој нашој марви и стоци под кожу за трен, а још доктор и директор и посланик. Зна Баја да изабере, сељачка памет је то, само што је отишла у погрешан смјер.

Name

ре Зоки

31.03.2020 08:26

Ма каквих Руса па Додик је изиграо кога је стигао.Зар ви мислите да је Путин будала па да не види са каквим преварантом има посла.Заврсни цин је била велеиздаја и потписивање уласку у НАТО.

Name

Ре зоки

31.03.2020 08:56

Гријешиш није лагано већ тренутно без икаквог трага чисто нема Пара нит трагова да их је икад било

Name

ре Савоx

31.03.2020 09:01

Управо тако! Дјајиц је класицан примјер какви се сада тразе.

Name

Целинац

31.03.2020 07:23

Респиратор је у Италији највише 17000 еура тренутно. ( од 10 до 17). Народ је овца и ово краја нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ела

31.03.2020 07:23

Ооо Бозе, молим те, бар једном буди прецизан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН1840

31.03.2020 08:00

Свака цаст бас тако!!!

Name

Ре Ела

01.04.2020 11:55

Прецизан је Он, ниста не брини, зато вам се ово и десава.

Name

Ковач

31.03.2020 07:24

Тооо! Не стај већ још јаче уши заврћи!! Јуче Нешић и Путеви, данас Ђајић и УКЦ добацују Божјем сину које милионче да не би постао наркоман у доба короне. А ви сиротињо плаћајте доприносе у неке фондове солидарности. Стоку која упорно гласа за овакве незапамћене мафијаше и треба ј... И то на суво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована

31.03.2020 07:25

Сад је то и најпрече!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

31.03.2020 07:25

Хвала Богу пензионисако сам се из КБЦ Бањалука прије две године да не гледам зло и примитивизам у овој установи од кад су дошли Владо Ђајић и Ненед Стевандић. Могу рећи само једно да би све било много боље и уређеније , да би се знало шта је прече и шта је струка да је директор велики уважени стручњак-пулмолог и господин , наглашавам господина др Станетић. Жалосно је да се оваква установа даје на управљање незрелим и некомплетним особама који су допринеијели ерозији положаја доктора и медицине у друштву а о размјерима материјалне штете да не говорим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.03.2020 09:21

Једно питање....Јели било боље у Титино доба или не??

Name

Драгица М.

31.03.2020 09:59

Свака част за коментар!!!

Name

Ре

31.03.2020 10:03

Тако је. Систем негативне селекције је увела ова власт и зато нам је овако све наопако.

Name

Сики

31.03.2020 10:53

Заиста би др Станетиц вратио углед здравству.

Name

БЛИXА БАРГЕЛД

31.03.2020 07:26

ДЈАЈА ГДЈЕ ДА ОСТАВИМ СТАЛЕК ЗА ИНФУЗИЈУ ? СТИГЛА ПОМОЋ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

31.03.2020 07:26

Шта друго очекивати од човека који је прозивао пацијенте из службене евиденције и службеним телефонима УКЦ-а да гласају за њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болница

31.03.2020 07:27

Пази дјаја да вирус не удје у компјутере. Љигавац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

31.03.2020 07:27

Остарио а папак, дузкела

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛАГОЈА

31.03.2020 07:28

БРАВО РУДОЊА ВАЖНО ДА ОПСТАНЕ ТВОЈА И ТВОГА СИНА ФИРМА ПРОИНТЕР Ј..... РЕСПИРАТОРЕ И НАРОД ОВО ТИ ЈЕ ПРИЛИКА ДА ПОКУПИШ ШТА ЈЕ ЈОШ ОСТАЛО ИЗА ТЕБЕ И ТВОИХ ТАЈКУНА СТАНКОВИЋА КАЈЕ МИЛЕ ТВОГА КУМА . ИДЕШ У СРБИЈУ ПРОСИШ ЗА ПОМОЋ ОД ВУЧИЋА А ВАМО КРАДЕТЕ СРАМ ВАС БИЛО ИМА ТЕ И ВУЧИЋ ПРЕКО ГЛАВЕ . МАФИЈО Р СРБСКЕ СЈЕШЋЕТЕ НА ОПТУЖЕНИЧКУ КЛУПУ КАД ТАД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

31.03.2020 09:30

Страшно шта се ради Требало би почет градити нове затворе јер мислим биће им тијесно кад снсд оду са власти

Name

Његош

31.03.2020 07:29

"Ал тирјанству/додикову режиму стати ногом заврат, то је људска дужност најсветија!" На данашњи дан, 31. октобра 1851. године, на Цетињу, преминуо је црногорски владика, филозоф, епски песник и државник, Петар ИИ Петровић Његош.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРУН ИЛИЈА

31.03.2020 09:13

Његос, слазем се са вама 100%. Само Истина нас може ослободити. Подигнимо погнуте главе, покажимо достојанство. У славу Бога и наших часних Предака и за добробит наших Потомака рецимо коначно НЕ неправди, клептократији и идиократама.

Name

Реално

31.03.2020 07:31

Има јос оваца за шишање. Само шишај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зови ме

31.03.2020 07:32

Зивила дрзава без брасна на целу са милетом биједником. Кад поцне народ цркавати сви у проинтер на лијецење. Нек лијеце софтверима а вуциц нек им да брасна немају, све су позобали и покрали. Зивило ванредно стање у којем ем пети дан немају низасто црвени кмери. Имају само галаму и празну причу и даље лају пси а нема их пас за ста ујести. Освјести се народе ако не сад кад цес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божија правда

31.03.2020 07:33

То је за сваку осуду ,пот(д) хитно увести кинески закон-мања крађа иде рука ; веца крађа иде глава...?!...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Хоод

31.03.2020 07:35

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=QеБywКГЈФИ0&феатуре=схаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

цв

31.03.2020 07:36

Е ТУГО НАША ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

31.03.2020 07:36

Опљачкали сте здравство, опљачкали робне резерве. Умјесто хране и респиратора купили сте себи виле, аутомобиле, хеликоптере. Немамо сада оно што нам је најпотребније. Затворили сте нас у куће. Скупштину одржавате у тајности покушавајући избјећи критике. Просите по Србији најосновније ствари. Остајемо из дана у дан са све мање новца за живот, и са све мање стрпљења. Не, нећемо копати да би се прехранили. Ти си купио вилу и хеликоптер од мојих пара , а ја да копам. Не, ти ћеш вратити опљачкано, а онда ћеш мотику у руке и да копаш и копаш и копаш за народ. Под "Ти" мислим на све који су пљачкали од народа и уништили све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

31.03.2020 07:37

А од Србије тражите помоћ? И од моје биједне плате да узимате у фонд солидарности? ИМА ЛИ СМИСЛА!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

31.03.2020 07:43

Смисла? За њих има итекако.

Name

Дикк

31.03.2020 07:50

Тужно и истинито.Има ли ико поштен на власти у овој напаћеној државици ???

Name

Смрадови

31.03.2020 08:10

А цему сте се бољем надали од ових. Цорави били гдје су вам оци и мозак

Name

Борис

31.03.2020 08:58

За нељуде је лудило нормално стање и никада неће имати емпатију према народа. То су ђаволи у људском облику.

Name

софтверска мафија

31.03.2020 07:39

проинтеров софтвер ће лечити короно вирус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиша

31.03.2020 07:40

ДАЛИ ТЕ СРАМОТА ЂАЈИЋУ ИЛИ ТО РАДИШ ПОД ПРИСИЛОМ МИЛОРАДА ДОДИКА ДА КУПУЈЕ УКЦ ОД ЊЕГОВЕ ФИРМЕ КОЈА ЈЕ НАСТАЛА ПЛАЋКОМ Р СРБСКЕ СТИДИТЕ СЕ У ОВОМ ЗЛУ ВИ КУПУЈЕТЕ ОД ПЛАЋКАРОША ИНФОРМАТИЧКУ ОПРЕМУ РЕСПИРАТОРА НИ ЗА ЛИЈЕКА ПРОСИ РУДОЊА ОД ВУЧИЋА ДАЛИ ВАС ЈЕ СРАМОТА ВУЧИЋЕВЕ ИЗЈАВЕ ДА НАМ СВЕ ПОКЛАЊАЈУ ДА НЕМАМО ЧАК НИ БРАШНА А ВИ ПЛАЋКАТЕ И ЗАДУЖУЈЕТЕ ОВУ БИЈЕДУ МАЛО ЈЕ СНСД ЗАДУЖИО 8 МИЛИЈАРДИ И ВЕЋИНУ ОД ТОГА ПОКРАЛИ НЕТРЕБАЛО ВАМ НИШТА Ј.... ВС НАРОД НЕПИСМЕНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој Драле

31.03.2020 08:02

Знаш ону , пола пије пола Шарцу ( Ђаји ) даје.

Name

Xxx

31.03.2020 07:40

Нетреба мдицинарима застита ,стити це их ит опрема .сад це стици опрема од вуцица ,а и ми борци кои немамо никаква примања донирати 10 км да помогнемо власт ,они то најбоје знају подјелити. Нама борцима свакако ниста нетреба ,дали су превисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

31.03.2020 07:40

Нека си ти љубавници Соњи кипио лимузину од 130 000 марака цијих пара ????????????,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.03.2020 08:53

Која Соња!!?

Name

Бијељина

31.03.2020 10:58

Треба реци Дјајицу да врати у будзет 130 000 Км. Јел та лисица вриједна тога...људи немају маске ни опреме а лујка воза ауто такво и стан јој купио. А појма нема ,и оно сто зна, купила на папиру. Туга голема.

Name

Професор

31.03.2020 12:26

Јадна ти је ова Република кад је у њој Соња директор и то Економске сколе. За своје успјехе нека се захвали само Дјајицу и ментору који лако станца дипломе Вуњаку. О њеним успјесима превисе Бања Лука зна. Саму себе биједно промовисе.

Name

Огорцена

31.03.2020 07:45

СТА РЕЦИ НА ОВО БЕЗ КОМЕНТАТА РАДНОМ ОСОБЉУ ДОКТОРИМА СЕСЗРАМА СВАКА ЦАСЗ АЛ ОВИ ДОРЕКТОРИ НИСУ УЗ И ЗА НАРОД ОВДЈЕ СЕ РАФИ О ЗИВОТИМА ЉУДИ О ВАНТЕДНОМ СЗАЊУ О ЕПИДЕМИЈИ ЗРЕБА ДА СТОПИРАЈУ СВЕ КУПОВИНЕ И ДА КУПУЈУ СТА ЗРЕБА ФА СР СПАСЕ ЉУДИ А ОНИ НЕМАЈУ НИСТА ПРОСЕ ОД СРБИЈЕ СТАЛКЕ И СВЕ ОСТАЛО ПРОЦИЦЕ И ОВО ЗРЕБА СВЕ ВРАТИТИ НА ПОЦЕТАК КО ЈР КТИВ ЗАСТО НЕМАКУ У БОЛНИЦАМА НИСТА КРЕНУТИ ОД ВТХА ОДГОВОРНОС ТРАЗИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорица

31.03.2020 09:44

Е стварно људи потпуно ћемо полудјети и од Стевандића и Милорада и његовог сина. Страшно.

Name

Истина

31.03.2020 10:34

Ааааа Соња Томас, директорка Економске сколе Бања Лука. Соу тек. Та директор, ахахахаха, зато имамо и вирус, с таквим дебилима сто су дирекyори.

Name

Мерц

31.03.2020 07:46

ШТО СЕ БУНИТЕ ТО ЈЕ БАЈА УПЛАТИО ИЗ ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ....САДА ЦЕ ОБЈАВИТИ БРОЈ НА КОЈИ ЦЕ СИРОТИЊА ПОЗИВОМ ДОНИРАТИ 1КМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роб

31.03.2020 07:54

Јован Рашковић је био у праву, а Иво Андрић поготово

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

31.03.2020 07:56

Тако је само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ел Цомаданте

31.03.2020 07:57

Нека ваља се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучан рођени

31.03.2020 07:58

Људи моји ово што се дешава у Бањалуци је незапамћено , све што је олоша , сељака , примитиваца , неписмених, сви су на функцијама неким , у Бањалуци је класична борба Бањалучана против тих придошлица. И сељачина као што су ти Џајић , Шкрбић, Стевандић Итд .., сви стари и добри доктори и медицинари су побјегли из Бањалуке откад је ова власт , то је из једне бранше , ето у Путевима још горе стање , дошао неки како се прича по Бањалуци шмркач Нешић заједно са Арагостом , читав град то зна узурпирали јавно предузеће Путеви и направили најкриминалније предузеће у Босни и Херцеговини , и да не спомињем полицију на челу са Лукачем , то је постала полиција Петровца , Дрвара , Гламоча , е зато ако Бог да ово Бањалучани морају ријешити на било који начин а најбоље на изборима и све им отети и стрпати их у затворе! Шта треба Проинтеру дати све народне паре , докле Бањалучани !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

31.03.2020 09:01

Бањалуцани су склонити у страну,али зато је 16та била у центру догадјаја.

Name

Миле

31.03.2020 08:07

Вирус це проци Респиратори висе неце требати а Софтwаре це за увек бити ту...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

31.03.2020 08:08

Стока сектаска, а није их срамота да ко профукњаце задње цигане од србије стетоскопе. То висе нема срама никаквог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цонсиглиере

31.03.2020 08:25

У Италији, како медији јављају, мафија смањила и чак замрзла активности, а ова 'наша' не смањује темпо, дигла главу, и још, поврх тога, не скида се са теве екрана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

31.03.2020 08:39

Знате ли ону ботовску: " Немојте сада о политици, само да преживимо ово, да Проинтер извуче новац из УКЦ, па ћемо послије критиковати, а сад марш у куће 20 је сати, сада ће хеликоптер" Буахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па наравно

31.03.2020 09:33

Толико осионо, безобразно, бескрупулозно, намјерно, провокативно у здрав разум....

Name

Ухх

31.03.2020 08:46

Данас ти стизе сталци за инфузију као помоц. Немој заборавити да се сликас уз њих. Поведи и стевандица са собом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРУН ИЛИЈА

31.03.2020 09:26

"Ухх" немојте тако :) то су специјални сталци са најновијим софтвером за аутоматско вертикално стајање поред болницког кревета. Такодје имају могуцност вертикалног стајања у цоску болницке собе а прица се по селу да имају и опцију хоризонталног стајања (заргонски рецено лезања) у неком болницком подруму, ова информација није потврдјена али је врло 113% вјероватна. Високотехнолоски сталци, последња ријец браварских, рацунарских и клептократских наука.

Name

Реално гледано

31.03.2020 08:48

Још ће вас почети мрзити срби из Србије... Само се запитајте шта бисте ви помислили да ваш град треба 10 респиратора и умјесто тога одлучи да донира милион КМ Србији јер им треба да купе респираторе, а Србија умјесто да купи респираторе купи нови возни парк за те паре... Ето шта бисте ви мислили о томе... Србија РС-у донира 50 милиона КМ, а Баја купи авион... Сад донира опрему за болнице јер немате пара наводно ни да купите јбн сталак за инфузију, а онда у медијима информација како се милионима здравство разбацује и то се види да се плаћа и до 3 пута више него што вриједи... Е сад ви мени реците шта онај који вам да паре да се лијечите треба да мисли о вама... Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лудило

31.03.2020 09:14

Све тај сто даје паре , на залост зна, али и даље даје од својих пореских обвезника фукарама.

Name

Славица

31.03.2020 08:52

Смрадови једни лоповски јуце сам тражила Брашна пола дана а ви трошите на глупости срам вас било стоко све вам за лијекова требало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

31.03.2020 08:53

Без хране, воде и зрака не можемо. Чувајмо, поштујмо и платимо вриједне сељаке како доликује, а одборнике ставите на минималац. Сада медицинари спашавају свијет, а не политичари паразити. Хоћемо ли коначно казнити неспособну власт и постати правна држава гдје ће се одговорни казнити на адекватан начин. Постали смо друштво поремећених вриједности гдје се фукаре поштују а радници цркавају за минималац јер од фискалних и парафискалних намета послодавци не могу да дишу. Купују се хеликоптери, пушке и софтвери који ничему не служе. Докле више. Хоћемо ли се као народ икада дозвати памети и гласати за паметне и способне, а не за подобне националисте и лажне патриоте са милионима на рачуну. Закон о поријеклу имовине и отпуни рестарт друштва са младим и паметним људима на челу. Само се надам да ће неодговорни и неспособни политичари бити кажњени на изборима и касније на судским легалним процесима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахааха

31.03.2020 08:53

Треба нама ово све пред изборе да имамо добар софтвер ма хајте Моје овце само гласајте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

31.03.2020 08:53

Зна ли ко гђе има Брашна само ме то занима ја знам да смо награбусили сјеба нас секта и рудоња

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

31.03.2020 08:54

Људи јесте ви нормални, та је опрема преко потребна, нова. Тамо има рацунара који су купљени у прослом вијеку, јос раде на дискету. Како унијети оволике податке о Цоромавирусу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за Бањалуку

31.03.2020 10:07

Да ли ти знаш шта причаш , па кад слушаш Додика и Цвијановићку то је најопремљени клинички центар у региону , нема такав нико а толики милиони потрошени а ти сад кажеш да су рачунари и опрема купљени у прошлом вијеку , па неко лаже , али сви знају да на УКЦ. Нема ништа да је стање катастрофално , дакле неко је покрао паре Ко?

Name

Ало мачак

31.03.2020 11:07

Прво ниси из Бања Луке, Гламоч ,вукојебина Челинац , још већа вукојебина Дрвар стога не вријеђај, друго рачунара има ко у бајци ниси дуго био у УКБЦ БЛ треће плаћани су Проинтеру ( напомена погледати инвентарне бројеве ) сваки има наљепницу Проинтер, факат необорив.

Name

!

31.03.2020 09:04

Ма фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

31.03.2020 10:13

Они имају респиратора довољно за себе ако им затреба а за остале боли их брига.

Name

Марко

31.03.2020 09:07

Нема све како каже централни комитет СНСД. Комуњаре са јаким примјесама коза ностре и најгорег шибицарења.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги градјани

31.03.2020 09:07

Свw вам је јасно. Нико ниата вам висе не треба објасњавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

31.03.2020 09:14

Шта ради опозиција? Прича ли ико о овом? О чему ови у влади причају уопсте када видите шта се чини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дино

31.03.2020 09:20

Нека су. ИТ треба бити уз вријеме. Ста це им ти распиратори ако компјутери нераде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајмуни

31.03.2020 09:26

Браво! Само ви од Србије просите, и од обицног народа, а дајте овим Додиковцима, њима увек несто фали... Накрали се дабогда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

31.03.2020 09:28

Све је ово заслужио народ....нека нека...поцркајте као штакори...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љута гуја мицо мој

31.03.2020 09:32

Питам се: " Зна ли Вуциц"за овај трансфер? Да је паметан,па да дигне руке од РС-а и помоци!!! А ми да поцркамо,јер овакви и не заслузујемо да зивимо! Не раде лопови ово од јуце,него дуги низ година! А ми змиримо, хладно подрзавамо и опрастамо им сваки њихов овакав ГРИЈЕХ!!! Пред изборе летимо на пиву,залогај меса,да се усликамо испод сатора уз ВЕЛИКАНЕ РСа!!! Е па ГЛУУУУУПИИИИ И ЦОООООРААААВИИИИ народе сликај се сад!!!! А Ти Вуцицу у памет се доведи и онако те Баја прозва ПОБАЦАЈ!!! Имас прилику ревансирај му се ,а не узимај од свог рода да би помогао ЛОПОВЕ,КРИМИНАЛЦЕ И БАГРУ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мало магле

31.03.2020 09:34

Па Стевандић зна за све тендере у ЗКЦ али о томе ћути ко заливен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

31.03.2020 09:45

тијаза се испред инфективног одвија као у вријеме првог свјетског рата, доктори топломјер један тразе по 20 минута, они сами немају маски ни опреме за себе а камоли за пацијенте, НАРОДЕ ПРОГЛЕДАЈ ВРИЈЕМЕ ЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

31.03.2020 12:13

То је здравство по мјери Додикових гласача, то су изабрали продајуци глас за измишљено радно мјесто у водоводу, Електропривреди, влади, општини...ето сад нека виде гдје су довели друштво гласајуци за СНСД-е И њихове партнере... Тражили сте гледајте...

Name

А

31.03.2020 10:02

нема сталке за инфузију .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б

31.03.2020 11:05

Нема ничега

Name

ц

01.04.2020 08:46

ИМА АРОНИЈЕ

Name

Хм?

31.03.2020 10:07

???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм?

31.03.2020 10:14

Помози нам Боже?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ужас

31.03.2020 10:18

Како би ви данашњио властодршци створили државу и институције из пепела као што је требало 90 их година. Битанге, ви је никад неби ни створили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

31.03.2020 10:18

Ха ха ха. Па људи моји ста сада кукате. Па Додик десетљеце унистава РС и богати себе и своју породицу и своје близње. Све то знате, све то видите и ви и даље гласате за њега и СНСД. Сад це избори па их опет бирајте, ал немојте да кукате. Тразили сте гледајте. Гласали сте, сада цутите, трпите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С.Л.

31.03.2020 10:30

Нисмо ми за њих ни тада гласали пола нас у РС али ...

Name

Ја Србин

31.03.2020 10:30

Недамо српску!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неструцно_лице

31.03.2020 10:39

Има ли неко да објасни директоу УКЦ РС да цовид 19 није компјутерски вирус

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аронија

31.03.2020 11:04

Владо има тикове ко да је муњен а логпед би с њим и Стевандићем могао цијели радни вијек провести и ништа

Name

РОЛИДУКДРНД

31.03.2020 10:41

ЦИТАЈУЦИ ОВЕ ВАСЕ ПОРУКЕ ДОСОСАМ ДО ЗАКЉУЦКА ДА СМО НАЈ ПАМЕТНИЈА НАЦИЈА НА СВИЈЕТУ .БОЉЕ ВАМ ЈЕ ДРЗИТЕСЕ ПОДРУМА .САМО ЗАТО СТО НИСТА НЕЗНАТЕ ЊИВЕ ПЛАЦУ ЗА МНОГИМА ОД ВАС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

31.03.2020 10:46

Бањалуцани би вољели да се сви врате својим њивама.

Name

БЛ

31.03.2020 10:44

КОДА ЊЕХА БРИГА ЗА НАРОД ОН РАДО И СЛУСА СВОЈ КРИЗНИ СТАБ СРАМ ГА И СТИД УМЈЕСТО ДÀ СПАСАВА ГРАДЈАНЕ ОН СЕ БАХАТИ СВЕ ТЕНДЕТЕ СТОПИРАТИ ДОК ТРАЈЕ ВАНДРЕДНО СЗАЊЕ САМО ОНИ ЗЕНДЕРО МОГИ ПРОЦИ ЗА МЕДИЦОНСКИ МТЕРИЈАЛ ВЕЗАНО ЗА КОРОНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

31.03.2020 10:58

Ми јесмо гамад и као такви заслужили смо све ово.

Name

БањалучанкаYУ

31.03.2020 11:30

А народ треба да даје у фонд солидарности. Народ који нема шта да једе. Здравствени радници немају заштитне маске, одијела, рукавице, дезинфекциона средства..........Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВ

31.03.2020 11:40

Увјек мислим да не могу даље и висе са криминалом али ме увјек изненеде. Додик просјаци у Србији за помоц, трази рукавице и маске а у исто вријеме отима и краде милионе за синову фирму. Тај директор Дзајиц је највеци криминалац и убица здравства.Код нас се не зна уопсте стање о корона вирусу, нема тестова, оно сто су добили тестирали се они у врху власти. Народ су затворили у куце и казњавају их ако изадју, да би сакрили право стање о корони.Који нецовек треба да будес оснивас фонд за помоц, да народ помазе а у исто вријеме од тог истог народа крадес себи и сину милионе. Ово се зове ПОЛИТИЦКА СИЗОФРЕНИЈА, или ВлАДАВИНА СИЗОФРЕНИ ПОЛИТИЦАРА.!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

31.03.2020 11:49

Сви ти људи, поцевси од Додика,Зељке па до Др. Дјајица су легитимно изабрани од стране бираца, тако да сад узивајте у свом избору и сви запослени на будзету немојте ни слуцајно заборавифи уплатити 5 или 10% своје незаслузене плате коју годинама добијате за свој нерад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

траги комика

31.03.2020 11:54

да није залосно у овом јебеном цасу било бих смјесно. ал битан је тај софтвер ,битан ето питајте бабу ,он це вам појаснити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

31.03.2020 11:56

хахахахахахахахахаха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иии ста казес

31.03.2020 12:03

А гдје ве болница Пољска од 3.6 милиона.дали ико зна????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Локи тхе кид

31.03.2020 12:52

Скрба уговара, ради , провизија 50% ради са Бојицем . Ббице 16 милиона на крају.

Name

Мицко

31.03.2020 12:05

тако је жваљо плаћај то а немаш ни сталке за инфузију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спаце Лорд

31.03.2020 16:31

Кад је глупи народ наложено само на мржњу онда му се тако и враћа. Да мање мрзимо не би гласали за ове будале и вољели би више комшије, а исто вриједи и за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

31.03.2020 18:23

Треба нам јос робе да се купи за клиницки центар само док се задузимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићо

01.04.2020 03:37

Банда лоповска, само затвор доживотни ово решава од тате па до праунука позатварати и све им одузети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

01.04.2020 09:24

а јесте сљегли у овај град, марво малоградјанска, и 5 зивота да зивите опет је то јадно битисање..и ви врло добро знате колико (не)вриједите и колико сте јадни, зато вас ово све и узбудјује.знате да не би били ту гдје јесте да је ово иоле дрзава

ОДГОВОРИТЕ
Name

мими53

01.04.2020 11:13

У рату ,а и ово је нека врста рата за ово се иде на пријеки суд ,наравно ако је ово све тацно. То је издаја нај угрозенијег дијела народа ,и носи високу кривицну одговорност .Али ако је купљено од Проинтера нема никакве одговорности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

01.04.2020 14:37

Да се водја не наљути и да мирно спава. Да испуни план за 2020, јадна нам мајка. Да Бог да им не требало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беееее

01.04.2020 14:39

Само спремајте паре за фонд солдарности , овце ( за сисање)

ОДГОВОРИТЕ