Umjesto respiratora, UKC RS kupio informatičku opremu od Prointera

Šest dana nakon pojave virusa u Banjaluci Vlado Đajić, direktor UKC RS, odobrio je kupovinu informatičke opreme od “Prointera” po cijeni od 292.399 KM. Krajem decembra, za održavanje mreže i servera, istoj firmi platio je 327.413 KM. “Corona translate” kaže da je za taj novac mogao da kupi pet najkvalitetnijih respiratora.

Republika Srpska 31.03.2020 | 09:02
Umjesto respiratora, UKC RS kupio informatičku opremu od Prointera

Dok se život u Republici Srpskoj, početkom marta, zaustavljao zbog registrovanja prvih pacijenata zaraženih koronom, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić imao je nedovršenog tenderskog posla. Šest dana nakon pojave virusa u Banjaluci aminovao je kupovinu informatičke opreme po cijeni od 292.399 KM. I to od banjalučkog “Prointera”.

Ugovor je zaključio mjesec ranije, 11. februara, a “Prointer” je bio jedini prijavljeni ponuđač. Kada se ova cifra ubaci u “corona translate”, a prema podacima sa tržišta medicinske opreme, dobije se podatak da je Đajić za taj novac mogao da kupi, na primjer, od dva do pet najkvalitetnijih respiratora marke “Dräger”.

Cijena ovih respiratora, navode dobro upućeni izvori Žurnala, trenutno se kreće između 55.000 i 120.000 KM.  Takođe, “corona translate” kaže i da je mogao da nabavi do šest aparata koji se, po cijeni od 50.000 KM, mogu naći na kineskom tržištu. 

Ako se u obzir uzme da je 27. decembra prošle godine, kada je virus već opasno počeo da hara, istoj firmi, čiji je “saradnik” Igor Dodik, sin člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, za održavanje mreže i servera dao 327.413 KM - broj neophodnih aparata se drastično povećava.

“LIJEČITI ONE KOJI NISU ZARAŽENI NA NAJBOLJI NAČIN”

U vrijeme kada krizni štabovi na nivou opština, gradova i Republike uvode mjere za zaštitu stanovništva, Đajić tender ugovore u javnosti ne spominje, ali tvrdi da “UKC na raspolaganju ima više od 50 respiratora” te da svakodnevno pristižu novi. Koliko ih je ukupno, ne znaju ni zaposleni ljekari, a ni stanovništvo. Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić tvrdi da ih u RS ukupno ima 72.

“Nadamo se da nećemo trebati nijedan, ali u narednih sedam do deset dana slijedi, vjerovatno, veći broj pacijenata, od kojih će neki trebati i respirator”, istakao je Đajić 17. marta.

Danas saopštava da Republika Srpska ide u napad na virus, po kineskom modelu. To praktično podrazumijeva više testiranja bližih i daljih kontakata zaraženih.

“Samo jedan pacijent je vitalno ugrožen, jedan je na respiratoru i nismo imali umrlih. Pravimo rezervne kapacitete koji nisu u ovom centralnom bloku i želja nam je da infekcija ne uđe u centralni blok i da liječimo i pacijente koji nisu zaraženi na najbolji način”, naveo je.

Podsjeća i da je Srbija, “za razliku od zapada”, obećala pomoć. Istočne, “ruske prijatelje” ne spominje.

MEDICINARI: MINISTRE, NEMAMO OPREMU!

Dok građani svake večeri sa svojih balkona aplaudiraju ljekarima koji se u zdravstvenim ustanovama bore za svakog oboljelog, njihovi sindikalci uputili su vapaj ministru. Izvor Žurnala navodi da se medicinari konstantno žale da nemaju dovoljno adekvatne zaštitne opreme.

I u dopisu od 13. marta, koji je u posjedu Žurnala, a koji je potpisao predsjednik Upravnog odbora Saveza sindikata zdravstvenih radnika RS Mirko Šerbedžija, sindikalci traže da resorno ministarstvo u najkraćem roku preduzme sve mjere koje se odnose na epidemilošku zaštitu zdravstvenih radnika u svim javnim zdravstvenim ustanovama u RS.

“Uzimajući u obzir trenutno stanje u RS u pogledu epidemiološke zaštite zdravstvenih radnika i saradnika, a naročito relevantne činjenice o postojanju njihove ozbiljne ugroženosti obraćamo vam se sa zahtjevom da se svim radnicima odmah i bez odlaganja obezbijede dovoljne količine kompleta zaštitne opreme i opreme za sve dijelove tijela, uključujući usta i nos”, stoji u dokumentu.

(Žurnal.info)

Komentari / 142

Ostavite komentar
Name

Banjalukaaaa

31.03.2020 07:12

Tako treba..samo nek imaju oni koji imaju..jel.je doslo vrijemw bolje imat neg nemati....

ODGOVORITE
Name

Gori od Korone

31.03.2020 07:59

Dali zaposleni u Prointeru znaju da su ucesnici u nevidjenoj pljacki RS, onoj RS u kojoj zivite sa svojom djecom, roditeljima, familijom. Ne otimate vi za njih, nego od njih, njihovih penzija, njihovog zdravstva, otimate od svoje djece. Dali se pogledata u ogledalo nekada i kazete za koga mi otimamo, pljackama sa tenderima koji nisu vidjeni u regionu. Otimate za onoga koji se vozi u Mercedesu blindiranom, ima helikopter, ima sada i avion sto nema ni jedan predsednik drzava u regiji. To sto ste dobili dobre plate, kostace vas pogleda nas koji znamo sta radite, sutra neko treba da odgovora za to sto ste radili jer njih nema nigde u tragovima, papirima a na sudu samo to vredi, nista rekla, kazala. Direktore Bojane, dokle mislis sa bahatim ponasanjem i terorisanjem svih firmi pa makar se radilo i o poslu od 1000KM, do juce si bio dio nas i borio se na trazistu i znas kako je kad se neki bahate, a sada radis isto, i jos gore. Imas li neki problem, manjak samopouzdanja, jeli te tukla mama kad si bio mali, jesil se druzio sa nekim kao dijete, znas li za obraz, ljudskost, malo takta, malo razumjevanja. Danas je tako, mozete ti se, ali sutra moze biti drugacije. Mozemo mi svi da propadnemo i trpimo neimastinu ali ugnjetavanja, teror, i bahatost vec covjek tesko trpi i reaguje. Pazite, ne bjeze takvi iz RS, nego reaguju.

Name

Šuti

31.03.2020 08:06

Samo nek se momak ne drogira

Name

Buatanga

31.03.2020 08:09

Digitalizacija ima prioritet nad Koronom - tako radi nas "Bajo"!

Name

Traktorista

31.03.2020 08:09

Samo u poslednji mjesec dana Prointer dobio nekoliko ugovora u Poštama Srpske, jedan ugovor u Putevima RS od 4 miliona i jedan ugovor u KBC Paprikovac od 350.000KM. Naravno na svim tenderima je bio jedini, pazite jedini PONUDJAČ. Na 99% tendera Prointer je jedini ponudjac, pametnom dosta.

Name

Gagi

31.03.2020 08:09

Ma tako i treba.Samo dajte Dodikovima.A onda od naroda skupljaju za neku solidarnost,koju ce opet pokrasti Dodik i njegovi.Juce citam Bogdanic skuplja za respirator..Eeee Bogdanic!!!???Covjek je postao milioner ruseci zdravstvo RS i kradjom i on sada skuplha za jedan respirator....pa mtj...

Name

Mile

31.03.2020 08:16

E to je tooo,e to je toooo....

Name

Realno

31.03.2020 09:03

Ne vidim u čemu je problem. Pa dali ste ili prodali ste im glasove. E sad se fino naguzite i neka vas trte. Uživam sa pristijne udaljenosti gledajući kako vam crvena sekta dere kožu sa leđa. Bagro jedna niste ništa bolje ni zaslužili.

Name

Račun

31.03.2020 09:19

Ta ovaj novac za Prointer mogli su kupiti 5 kliničkih respiratora. Novac sipaj u Prointer, a traži u Srbiji milostinju pa i stalak za infuziju. Katanac na KBC, na Republiku Srpsku poklonite sve Dodiku neka samo oni budu vlasnici svega. Nema robnih rezervi(brašna, ulja, šećera, pšenice, kukuruza.......), nema lijekova, nema opreme u bolnicama, nema doktora jer su morali otići. Šta će nam imitacija od RS. Glasate za onoga (čitaj Dodika i njegovu sektu) ko je sve uništio. Takav narod ne zaslužuje ništa bolje od apokalipse i nestanka. Vučić se razbacuje respiratora, a neće da prevali preko usana da je Ana Ivanović kupila 35 kliničkih respiratora, Đoković milion evra za respiratore i da su oni kupili za narod Srbije, a ne za Prointer, pa da Vučić poklanja njihovu donaciju. RS ima resurse da bude samodovoljna sa robama kao i Srbija(brašno, ulje, šećer) , ali politika Dodikovog režima je sve uništila. Srećno vam bilo pa ponovo glasajte za njega jer ni poslije poplava niste došli pameti.

Name

Marko

31.03.2020 09:25

Svim zdravstvenim radnicima, nadležnima ali i narodu Republike Srpske velika čestitka na borbi, disciplini, planu akcije, i poštovanju plana.

Name

Sto ne bi

31.03.2020 09:42

Sto ne bi?! Oni koji su pokusavali narodu otvoriti oci i sprijeciti ove plackase u njihovim namjerama, narod nikada nije podrzao. Samo pljackaj Mile, ovaj narod to voli.

Name

Re Banjalukaaaaaa

31.03.2020 10:14

Ima li iko da o ovom kriminalu informise Vucica

Name

Re Re Banjalukaaaa

31.03.2020 10:26

Pa on je i iza Prointera, njegova osoba od povjerenja je Kokeza, on to radi u njegovo ime.

Name

Antonic

31.03.2020 10:37

Prointer u Srbiji je zatvoren, nema vise. Izvukao pare tj. milione EUR, unistio gomilu firmi iz IT-e, i zatvorio vrata. Nema u Prointeru Banja Luka nikakvog Kokeze, samo sin Igor sa kojim se dogovora, Spiricev sin koji takodje figurira tu...i to je to. Ljudi nemozete zamisliti koliko kradu i otimaju i kako sve se mora sa Igorom razgovarati i traziti od njega amin.

Name

Prljavi Hari

31.03.2020 11:44

vanredno stanje, pljačkaše na vješala po kratkom postupku treba.

Name

Re

31.03.2020 12:53

Jest mali uspjesan "bizmismen"... a o informatici nema pojma. Ali ima tatu.

Name

Olja

31.03.2020 07:12

I da mi gradjani uplacujemo novac Vratite pokradeno

ODGOVORITE
Name

Re

31.03.2020 07:46

Uplacivacete....uplacivati,pogotovo koji primaju platu sa budzeta,pa nije bzb stavljeno da na uplati mora stajati JMB! Samo trpajte pare takvim ko Dzajic,Prointeru i desetinama takvih firmi i glasajte,nista bolje niste ni zasluzili.

Name

Re

31.03.2020 09:52

Neka im uplaćuje Prointer. Zato su uveli vanredno stanje. Sram vas bilo.

Name

Js

31.03.2020 11:52

Druže Tito Primi naske U redove partizanske! Glasali smo za ovo!uživajmo!

Name

Xx

31.03.2020 07:14

Zasto se sve ovo radi da oni nakupe svoje dzepove

ODGOVORITE
Name

Re xx

31.03.2020 09:25

Nego šta nego je tako. Dobiće od MMF-a pare na raspolaganje, uzeće ih sebi, a narodu mrvice. I onda će narod da vraća sve kroz pdv, takse, namete.

Name

Rajko Matic

31.03.2020 09:50

A prose po Srbiji ko prosijaci stalke,ljekove a ovamo milione pokradu .samo ovih par zadnjih dana na tenderima su ukrali desetine miliona a moglo se to sve uloziti u zdrastvo RS

Name

Komentar

31.03.2020 07:16

Pa kako ne shvatate!? Ovi nesrecnici sto pristaju na pakt sa djavolom, ovakvim nedjelima, pored toga sto imaju direktnu licnu korist - istovremeno omogucavajuci "posao" Prointeru zaduzuju uslugama Baju i na taj nacin postaju poglavice u sredinama i preduzecima u kojima rade, pa im taj isti Baja kasnije ne moze vise nista. Tako je isto i Goran Talic u Slatini za nove objekte i "opremanje" starih omogucio Prointeru da na racun drzave dopreme i sto treba i sto ne treba. E, na taj nacin se postaje (sto bi Vulicka rekla) mali "bog".

ODGOVORITE
Name

????

31.03.2020 08:13

Što je nesretan, kupio dva stana od 120 m2 u Banja Luci prošle godine ???? Ko je ovdje nesretan ????

Name

Trtmrt

31.03.2020 08:13

Pogodak 100%

Name

re ????

31.03.2020 08:59

Nesrecnik je zbog toga sto sluzi mafiji (kojoj ocigledno i sam pripada). Nek uziva u svojoj "sreci" kada mafija ciji je on clan unistava narod, a tebi prijatno!

Name

re

31.03.2020 09:45

Jesi li ti ikada cuo za karmu.Ne kaze narod dzaba oteto prokleto

Name

re re ????

31.03.2020 09:46

ti nisi dobar , on je duplo dobar a nije sikirljiv

Name

Nije nego

31.03.2020 07:16

Tako se to tadi, to Srbende!

ODGOVORITE
Name

Jauk

31.03.2020 07:18

Ovo više nije ni za komentar. Pa dokle ide ovo zlo. Neka kazu koliko im još treba da napune tu šuplju vreću neka uzmu i da nam sjašu sa grbače. Dabogda im ne trebalo.

ODGOVORITE
Name

jojan

31.03.2020 13:44

Ja bih malo dopunio, dabogda im trebalo, za ,,,,,,,,,,

Name

Zoki

31.03.2020 07:20

E,moj krimosu Vkado znas ti koliko je pomoci i dinacijama kao i parama dobila RSa,sto ste vi lagano sklonili u dzepove.Pa svi ti krediti od cega he i adaptiran UKC RSe je sa zapada.O cemu ti trabunjas, sta si od Rusa brace dobijo sto im du.e lizete.

ODGOVORITE
Name

Savox

31.03.2020 08:03

Vlado Djajic je jošavački hoštapler, ulizica i bitanga. Pogledajte samo kako priča o velikom vodji Baji i kako kreira i glorofikuje svoj rad. Bitanga seljačka , jako opasna za politiku jer takav seljak se uvuče ovoj našoj marvi i stoci pod kožu za tren, a još doktor i direktor i poslanik. Zna Baja da izabere, seljačka pamet je to, samo što je otišla u pogrešan smjer.

Name

re Zoki

31.03.2020 08:26

Ma kakvih Rusa pa Dodik je izigrao koga je stigao.Zar vi mislite da je Putin budala pa da ne vidi sa kakvim prevarantom ima posla.Zavrsni cin je bila veleizdaja i potpisivanje ulasku u NATO.

Name

Re zoki

31.03.2020 08:56

Griješiš nije lagano već trenutno bez ikakvog traga čisto nema Para nit tragova da ih je ikad bilo

Name

re Savox

31.03.2020 09:01

Upravo tako! Djajic je klasican primjer kakvi se sada traze.

Name

Celinac

31.03.2020 07:23

Respirator je u Italiji najviše 17000 eura trenutno. ( od 10 do 17). Narod je ovca i ovo kraja nema.

ODGOVORITE
Name

Ela

31.03.2020 07:23

Ooo Boze, molim te, bar jednom budi precizan...

ODGOVORITE
Name

BN1840

31.03.2020 08:00

Svaka cast bas tako!!!

Name

Re Ela

01.04.2020 11:55

Precizan je On, nista ne brini, zato vam se ovo i desava.

Name

Kovač

31.03.2020 07:24

Tooo! Ne staj već još jače uši zavrći!! Juče Nešić i Putevi, danas Đajić i UKC dobacuju Božjem sinu koje milionče da ne bi postao narkoman u doba korone. A vi sirotinjo plaćajte doprinose u neke fondove solidarnosti. Stoku koja uporno glasa za ovakve nezapamćene mafijaše i treba j... I to na suvo!

ODGOVORITE
Name

Jovana

31.03.2020 07:25

Sad je to i najpreče!!!

ODGOVORITE
Name

Penzioner

31.03.2020 07:25

Hvala Bogu penzionisako sam se iz KBC Banjaluka prije dve godine da ne gledam zlo i primitivizam u ovoj ustanovi od kad su došli Vlado Đajić i Nened Stevandić. Mogu reći samo jedno da bi sve bilo mnogo bolje i uređenije , da bi se znalo šta je preče i šta je struka da je direktor veliki uvaženi stručnjak-pulmolog i gospodin , naglašavam gospodina dr Stanetić. Žalosno je da se ovakva ustanova daje na upravljanje nezrelim i nekompletnim osobama koji su doprineijeli eroziji položaja doktora i medicine u društvu a o razmjerima materijalne štete da ne govorim.

ODGOVORITE
Name

Re

31.03.2020 09:21

Jedno pitanje....Jeli bilo bolje u Titino doba ili ne??

Name

Dragica M.

31.03.2020 09:59

Svaka čast za komentar!!!

Name

Re

31.03.2020 10:03

Tako je. Sistem negativne selekcije je uvela ova vlast i zato nam je ovako sve naopako.

Name

Siki

31.03.2020 10:53

Zaista bi dr Stanetic vratio ugled zdravstvu.

Name

BLIXA BARGELD

31.03.2020 07:26

DJAJA GDJE DA OSTAVIM STALEK ZA INFUZIJU ? STIGLA POMOĆ.

ODGOVORITE
Name

Građanin

31.03.2020 07:26

Šta drugo očekivati od čoveka koji je prozivao pacijente iz službene evidencije i službenim telefonima UKC-a da glasaju za njega.

ODGOVORITE
Name

Bolnica

31.03.2020 07:27

Pazi djaja da virus ne udje u kompjutere. Ljigavac

ODGOVORITE
Name

Dragan

31.03.2020 07:27

Ostario a papak, duzkela

ODGOVORITE
Name

BLAGOJA

31.03.2020 07:28

BRAVO RUDONJA VAŽNO DA OPSTANE TVOJA I TVOGA SINA FIRMA PROINTER J..... RESPIRATORE I NAROD OVO TI JE PRILIKA DA POKUPIŠ ŠTA JE JOŠ OSTALO IZA TEBE I TVOIH TAJKUNA STANKOVIĆA KAJE MILE TVOGA KUMA . IDEŠ U SRBIJU PROSIŠ ZA POMOĆ OD VUČIĆA A VAMO KRADETE SRAM VAS BILO IMA TE I VUČIĆ PREKO GLAVE . MAFIJO R SRBSKE SJEŠĆETE NA OPTUŽENIČKU KLUPU KAD TAD

ODGOVORITE
Name

Milko

31.03.2020 09:30

Strašno šta se radi Trebalo bi počet graditi nove zatvore jer mislim biće im tijesno kad snsd odu sa vlasti

Name

Njegoš

31.03.2020 07:29

"Al tirjanstvu/dodikovu režimu stati nogom zavrat, to je ljudska dužnost najsvetija!" Na današnji dan, 31. oktobra 1851. godine, na Cetinju, preminuo je crnogorski vladika, filozof, epski pesnik i državnik, Petar II Petrović Njegoš.

ODGOVORITE
Name

PERUN ILIJA

31.03.2020 09:13

Njegos, slazem se sa vama 100%. Samo Istina nas može osloboditi. Podignimo pognute glave, pokažimo dostojanstvo. U slavu Boga i naših časnih Predaka i za dobrobit naših Potomaka recimo konačno NE nepravdi, kleptokratiji i idiokratama.

Name

Realno

31.03.2020 07:31

Ima jos ovaca za šišanje. Samo šišaj.

ODGOVORITE
Name

Zovi me

31.03.2020 07:32

Zivila drzava bez brasna na celu sa miletom bijednikom. Kad pocne narod crkavati svi u prointer na lijecenje. Nek lijece softverima a vucic nek im da brasna nemaju, sve su pozobali i pokrali. Zivilo vanredno stanje u kojem em peti dan nemaju nizasto crveni kmeri. Imaju samo galamu i praznu priču i dalje laju psi a nema ih pas za sta ujesti. Osvjesti se narode ako ne sad kad ces.

ODGOVORITE
Name

Božija pravda

31.03.2020 07:33

To je za svaku osudu ,pot(d) hitno uvesti kineski zakon-manja krađa ide ruka ; veca krađa ide glava...?!...

ODGOVORITE
Name

Robin Hood

31.03.2020 07:35

https://www.youtube.com/watch?v=QeBywKGJFI0&feature=share

ODGOVORITE
Name

cv

31.03.2020 07:36

E TUGO NAŠA ....

ODGOVORITE
Name

Vlad Tepeš

31.03.2020 07:36

Opljačkali ste zdravstvo, opljačkali robne rezerve. Umjesto hrane i respiratora kupili ste sebi vile, automobile, helikoptere. Nemamo sada ono što nam je najpotrebnije. Zatvorili ste nas u kuće. Skupštinu održavate u tajnosti pokušavajući izbjeći kritike. Prosite po Srbiji najosnovnije stvari. Ostajemo iz dana u dan sa sve manje novca za život, i sa sve manje strpljenja. Ne, nećemo kopati da bi se prehranili. Ti si kupio vilu i helikopter od mojih para , a ja da kopam. Ne, ti ćeš vratiti opljačkano, a onda ćeš motiku u ruke i da kopaš i kopaš i kopaš za narod. Pod "Ti" mislim na sve koji su pljačkali od naroda i uništili sve.

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

31.03.2020 07:37

A od Srbije tražite pomoć? I od moje bijedne plate da uzimate u fond solidarnosti? IMA LI SMISLA!?

ODGOVORITE
Name

Vlad Tepeš

31.03.2020 07:43

Smisla? Za njih ima itekako.

Name

Dikk

31.03.2020 07:50

Tužno i istinito.Ima li iko pošten na vlasti u ovoj napaćenoj državici ???

Name

Smradovi

31.03.2020 08:10

A cemu ste se boljem nadali od ovih. Coravi bili gdje su vam oci i mozak

Name

Boris

31.03.2020 08:58

Za neljude je ludilo normalno stanje i nikada neće imati empatiju prema naroda. To su đavoli u ljudskom obliku.

Name

softverska mafija

31.03.2020 07:39

prointerov softver će lečiti korono virus.

ODGOVORITE
Name

Dragiša

31.03.2020 07:40

DALI TE SRAMOTA ĐAJIĆU ILI TO RADIŠ POD PRISILOM MILORADA DODIKA DA KUPUJE UKC OD NJEGOVE FIRME KOJA JE NASTALA PLAĆKOM R SRBSKE STIDITE SE U OVOM ZLU VI KUPUJETE OD PLAĆKAROŠA INFORMATIČKU OPREMU RESPIRATORA NI ZA LIJEKA PROSI RUDONJA OD VUČIĆA DALI VAS JE SRAMOTA VUČIĆEVE IZJAVE DA NAM SVE POKLANJAJU DA NEMAMO ČAK NI BRAŠNA A VI PLAĆKATE I ZADUŽUJETE OVU BIJEDU MALO JE SNSD ZADUŽIO 8 MILIJARDI I VEĆINU OD TOGA POKRALI NETREBALO VAM NIŠTA J.... VS NAROD NEPISMENI

ODGOVORITE
Name

Moj Drale

31.03.2020 08:02

Znaš onu , pola pije pola Šarcu ( Đaji ) daje.

Name

Xxx

31.03.2020 07:40

Netreba mdicinarima zastita ,stiti ce ih it oprema .sad ce stici oprema od vucica ,a i mi borci koi nemamo nikakva primanja donirati 10 km da pomognemo vlast ,oni to najboje znaju podjeliti. Nama borcima svakako nista netreba ,dali su previse.

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

31.03.2020 07:40

Neka si ti ljubavnici Sonji kipio limuzinu od 130 000 maraka cijih para ????????????,

ODGOVORITE
Name

Re

31.03.2020 08:53

Koja Sonja!!?

Name

Bijeljina

31.03.2020 10:58

Treba reci Djajicu da vrati u budzet 130 000 Km. Jel ta lisica vrijedna toga...ljudi nemaju maske ni opreme a lujka voza auto takvo i stan joj kupio. A pojma nema ,i ono sto zna, kupila na papiru. Tuga golema.

Name

Profesor

31.03.2020 12:26

Jadna ti je ova Republika kad je u njoj Sonja direktor i to Ekonomske skole. Za svoje uspjehe neka se zahvali samo Djajicu i mentoru koji lako stanca diplome Vunjaku. O njenim uspjesima previse Banja Luka zna. Samu sebe bijedno promovise.

Name

Ogorcena

31.03.2020 07:45

STA RECI NA OVO BEZ KOMENTATA RADNOM OSOBLJU DOKTORIMA SESZRAMA SVAKA CASZ AL OVI DOREKTORI NISU UZ I ZA NAROD OVDJE SE RAFI O ZIVOTIMA LJUDI O VANTEDNOM SZANJU O EPIDEMIJI ZREBA DA STOPIRAJU SVE KUPOVINE I DA KUPUJU STA ZREBA FA SR SPASE LJUDI A ONI NEMAJU NISTA PROSE OD SRBIJE STALKE I SVE OSTALO PROCICE I OVO ZREBA SVE VRATITI NA POCETAK KO JR KTIV ZASTO NEMAKU U BOLNICAMA NISTA KRENUTI OD VTHA ODGOVORNOS TRAZITI

ODGOVORITE
Name

Zorica

31.03.2020 09:44

E stvarno ljudi potpuno ćemo poludjeti i od Stevandića i Milorada i njegovog sina. Strašno.

Name

Istina

31.03.2020 10:34

Aaaaa Sonja Tomas, direktorka Ekonomske skole Banja Luka. Sou tek. Ta direktor, ahahahaha, zato imamo i virus, s takvim debilima sto su direkyori.

Name

Merc

31.03.2020 07:46

ŠTO SE BUNITE TO JE BAJA UPLATIO IZ FONDA SOLIDARNOSTI....SADA CE OBJAVITI BROJ NA KOJI CE SIROTINJA POZIVOM DONIRATI 1KM

ODGOVORITE
Name

Rob

31.03.2020 07:54

Jovan Rašković je bio u pravu, a Ivo Andrić pogotovo

ODGOVORITE
Name

AR

31.03.2020 07:56

Tako je samo naprijed

ODGOVORITE
Name

El Comadante

31.03.2020 07:57

Neka valja se.

ODGOVORITE
Name

Banjalučan rođeni

31.03.2020 07:58

Ljudi moji ovo što se dešava u Banjaluci je nezapamćeno , sve što je ološa , seljaka , primitivaca , nepismenih, svi su na funkcijama nekim , u Banjaluci je klasična borba Banjalučana protiv tih pridošlica. I seljačina kao što su ti Džajić , Škrbić, Stevandić Itd .., svi stari i dobri doktori i medicinari su pobjegli iz Banjaluke otkad je ova vlast , to je iz jedne branše , eto u Putevima još gore stanje , došao neki kako se priča po Banjaluci šmrkač Nešić zajedno sa Aragostom , čitav grad to zna uzurpirali javno preduzeće Putevi i napravili najkriminalnije preduzeće u Bosni i Hercegovini , i da ne spominjem policiju na čelu sa Lukačem , to je postala policija Petrovca , Drvara , Glamoča , e zato ako Bog da ovo Banjalučani moraju riješiti na bilo koji način a najbolje na izborima i sve im oteti i strpati ih u zatvore! Šta treba Prointeru dati sve narodne pare , dokle Banjalučani !

ODGOVORITE
Name

Rale

31.03.2020 09:01

Banjalucani su skloniti u stranu,ali zato je 16ta bila u centru dogadjaja.

Name

Mile

31.03.2020 08:07

Virus ce proci Respiratori vise nece trebati a Software ce za uvek biti tu...

ODGOVORITE
Name

ja

31.03.2020 08:08

Stoka sektaska, a nije ih sramota da ko profuknjace zadnje cigane od srbije stetoskope. To vise nema srama nikakvog.

ODGOVORITE
Name

Consigliere

31.03.2020 08:25

U Italiji, kako mediji javljaju, mafija smanjila i čak zamrzla aktivnosti, a ova 'naša' ne smanjuje tempo, digla glavu, i još, povrh toga, ne skida se sa teve ekrana.

ODGOVORITE
Name

Vlad Tepeš

31.03.2020 08:39

Znate li onu botovsku: " Nemojte sada o politici, samo da preživimo ovo, da Prointer izvuče novac iz UKC, pa ćemo poslije kritikovati, a sad marš u kuće 20 je sati, sada će helikopter" Buahahaha

ODGOVORITE
Name

Pa naravno

31.03.2020 09:33

Toliko osiono, bezobrazno, beskrupulozno, namjerno, provokativno u zdrav razum....

Name

Uhh

31.03.2020 08:46

Danas ti stize stalci za infuziju kao pomoc. Nemoj zaboraviti da se slikas uz njih. Povedi i stevandica sa sobom.

ODGOVORITE
Name

PERUN ILIJA

31.03.2020 09:26

"Uhh" nemojte tako :) to su specijalni stalci sa najnovijim softverom za automatsko vertikalno stajanje pored bolnickog kreveta. Takodje imaju mogucnost vertikalnog stajanja u cosku bolnicke sobe a prica se po selu da imaju i opciju horizontalnog stajanja (zargonski receno lezanja) u nekom bolnickom podrumu, ova informacija nije potvrdjena ali je vrlo 113% vjerovatna. Visokotehnoloski stalci, poslednja rijec bravarskih, racunarskih i kleptokratskih nauka.

Name

Realno gledano

31.03.2020 08:48

Još će vas početi mrziti srbi iz Srbije... Samo se zapitajte šta biste vi pomislili da vaš grad treba 10 respiratora i umjesto toga odluči da donira milion KM Srbiji jer im treba da kupe respiratore, a Srbija umjesto da kupi respiratore kupi novi vozni park za te pare... Eto šta biste vi mislili o tome... Srbija RS-u donira 50 miliona KM, a Baja kupi avion... Sad donira opremu za bolnice jer nemate para navodno ni da kupite jbn stalak za infuziju, a onda u medijima informacija kako se milionima zdravstvo razbacuje i to se vidi da se plaća i do 3 puta više nego što vrijedi... E sad vi meni recite šta onaj koji vam da pare da se liječite treba da misli o vama... Sramota!

ODGOVORITE
Name

ludilo

31.03.2020 09:14

Sve taj sto daje pare , na zalost zna, ali i dalje daje od svojih poreskih obveznika fukarama.

Name

Slavica

31.03.2020 08:52

Smradovi jedni lopovski juce sam tražila Brašna pola dana a vi trošite na gluposti sram vas bilo stoko sve vam za lijekova trebalo

ODGOVORITE
Name

Boris

31.03.2020 08:53

Bez hrane, vode i zraka ne možemo. Čuvajmo, poštujmo i platimo vrijedne seljake kako dolikuje, a odbornike stavite na minimalac. Sada medicinari spašavaju svijet, a ne političari paraziti. Hoćemo li konačno kazniti nesposobnu vlast i postati pravna država gdje će se odgovorni kazniti na adekvatan način. Postali smo društvo poremećenih vrijednosti gdje se fukare poštuju a radnici crkavaju za minimalac jer od fiskalnih i parafiskalnih nameta poslodavci ne mogu da dišu. Kupuju se helikopteri, puške i softveri koji ničemu ne služe. Dokle više. Hoćemo li se kao narod ikada dozvati pameti i glasati za pametne i sposobne, a ne za podobne nacionaliste i lažne patriote sa milionima na računu. Zakon o porijeklu imovine i otpuni restart društva sa mladim i pametnim ljudima na čelu. Samo se nadam da će neodgovorni i nesposobni političari biti kažnjeni na izborima i kasnije na sudskim legalnim procesima

ODGOVORITE
Name

Hahaaha

31.03.2020 08:53

Treba nama ovo sve pred izbore da imamo dobar softver ma hajte Moje ovce samo glasajte

ODGOVORITE
Name

Bl

31.03.2020 08:53

Zna li ko gđe ima Brašna samo me to zanima ja znam da smo nagrabusili sjeba nas sekta i rudonja

ODGOVORITE
Name

Za banja luku

31.03.2020 08:54

Ljudi jeste vi normalni, ta je oprema preko potrebna, nova. Tamo ima racunara koji su kupljeni u proslom vijeku, jos rade na disketu. Kako unijeti ovolike podatke o Coromavirusu

ODGOVORITE
Name

Re za Banjaluku

31.03.2020 10:07

Da li ti znaš šta pričaš , pa kad slušaš Dodika i Cvijanovićku to je najopremljeni klinički centar u regionu , nema takav niko a toliki milioni potrošeni a ti sad kažeš da su računari i oprema kupljeni u prošlom vijeku , pa neko laže , ali svi znaju da na UKC. Nema ništa da je stanje katastrofalno , dakle neko je pokrao pare Ko?

Name

Alo mačak

31.03.2020 11:07

Prvo nisi iz Banja Luke, Glamoč ,vukojebina Čelinac , još veća vukojebina Drvar stoga ne vrijeđaj, drugo računara ima ko u bajci nisi dugo bio u UKBC BL treće plaćani su Prointeru ( napomena pogledati inventarne brojeve ) svaki ima naljepnicu Prointer, fakat neoboriv.

Name

!

31.03.2020 09:04

Ma fuj!

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

31.03.2020 10:13

Oni imaju respiratora dovoljno za sebe ako im zatreba a za ostale boli ih briga.

Name

Marko

31.03.2020 09:07

Nema sve kako kaže centralni komitet SNSD. Komunjare sa jakim primjesama koza nostre i najgoreg šibicarenja.....

ODGOVORITE
Name

Dragi gradjani

31.03.2020 09:07

Svw vam je jasno. Niko niata vam vise ne treba objasnjavati.

ODGOVORITE
Name

Pero

31.03.2020 09:14

Šta radi opozicija? Priča li iko o ovom? O čemu ovi u vladi pričaju uopste kada vidite šta se čini.

ODGOVORITE
Name

Dino

31.03.2020 09:20

Neka su. IT treba biti uz vrijeme. Sta ce im ti raspiratori ako kompjuteri nerade.

ODGOVORITE
Name

Majmuni

31.03.2020 09:26

Bravo! Samo vi od Srbije prosite, i od obicnog naroda, a dajte ovim Dodikovcima, njima uvek nesto fali... Nakrali se dabogda!

ODGOVORITE
Name

Mile

31.03.2020 09:28

Sve je ovo zaslužio narod....neka neka...pocrkajte kao štakori...

ODGOVORITE
Name

Ljuta guja mico moj

31.03.2020 09:32

Pitam se: " Zna li Vucic"za ovaj transfer? Da je pametan,pa da digne ruke od RS-a i pomoci!!! A mi da pocrkamo,jer ovakvi i ne zasluzujemo da zivimo! Ne rade lopovi ovo od juce,nego dugi niz godina! A mi zmirimo, hladno podrzavamo i oprastamo im svaki njihov ovakav GRIJEH!!! Pred izbore letimo na pivu,zalogaj mesa,da se uslikamo ispod satora uz VELIKANE RSa!!! E pa GLUUUUUPIIII I COOOOORAAAAVIIII narode slikaj se sad!!!! A Ti Vucicu u pamet se dovedi i onako te Baja prozva POBACAJ!!! Imas priliku revansiraj mu se ,a ne uzimaj od svog roda da bi pomogao LOPOVE,KRIMINALCE I BAGRU!!!!

ODGOVORITE
Name

malo magle

31.03.2020 09:34

Pa Stevandić zna za sve tendere u ZKC ali o tome ćuti ko zaliven.

ODGOVORITE
Name

banja luka

31.03.2020 09:45

tijaza se ispred infektivnog odvija kao u vrijeme prvog svjetskog rata, doktori toplomjer jedan traze po 20 minuta, oni sami nemaju maski ni opreme za sebe a kamoli za pacijente, NARODE PROGLEDAJ VRIJEME JE

ODGOVORITE
Name

Realnost

31.03.2020 12:13

To je zdravstvo po mjeri Dodikovih glasača, to su izabrali prodajuci glas za izmišljeno radno mjesto u vodovodu, Elektroprivredi, vladi, opštini...eto sad neka vide gdje su doveli društvo glasajuci za SNSD-e I njihove partnere... Tražili ste gledajte...

Name

A

31.03.2020 10:02

nema stalke za infuziju .

ODGOVORITE
Name

B

31.03.2020 11:05

Nema ničega

Name

c

01.04.2020 08:46

IMA ARONIJE

Name

Hm?

31.03.2020 10:07

???

ODGOVORITE
Name

Hm?

31.03.2020 10:14

Pomozi nam Bože?

ODGOVORITE
Name

Užas

31.03.2020 10:18

Kako bi vi današnjio vlastodršci stvorili državu i institucije iz pepela kao što je trebalo 90 ih godina. Bitange, vi je nikad nebi ni stvorili.

ODGOVORITE
Name

Boban

31.03.2020 10:18

Ha ha ha. Pa ljudi moji sta sada kukate. Pa Dodik desetljece unistava RS i bogati sebe i svoju porodicu i svoje bliznje. Sve to znate, sve to vidite i vi i dalje glasate za njega i SNSD. Sad ce izbori pa ih opet birajte, al nemojte da kukate. Trazili ste gledajte. Glasali ste, sada cutite, trpite.

ODGOVORITE
Name

S.L.

31.03.2020 10:30

Nismo mi za njih ni tada glasali pola nas u RS ali ...

Name

Ja Srbin

31.03.2020 10:30

Nedamo srpsku!!

ODGOVORITE
Name

nestrucno_lice

31.03.2020 10:39

Ima li neko da objasni direktou UKC RS da covid 19 nije kompjuterski virus

ODGOVORITE
Name

Aronija

31.03.2020 11:04

Vlado ima tikove ko da je munjen a logped bi s njim i Stevandićem mogao cijeli radni vijek provesti i ništa

Name

ROLIDUKDRND

31.03.2020 10:41

CITAJUCI OVE VASE PORUKE DOSOSAM DO ZAKLJUCKA DA SMO NAJ PAMETNIJA NACIJA NA SVIJETU .BOLJE VAM JE DRZITESE PODRUMA .SAMO ZATO STO NISTA NEZNATE NJIVE PLACU ZA MNOGIMA OD VAS

ODGOVORITE
Name

Rale

31.03.2020 10:46

Banjalucani bi voljeli da se svi vrate svojim njivama.

Name

BL

31.03.2020 10:44

KODA NJEHA BRIGA ZA NAROD ON RADO I SLUSA SVOJ KRIZNI STAB SRAM GA I STID UMJESTO DÀ SPASAVA GRADJANE ON SE BAHATI SVE TENDETE STOPIRATI DOK TRAJE VANDREDNO SZANJE SAMO ONI ZENDERO MOGI PROCI ZA MEDICONSKI MTERIJAL VEZANO ZA KORONU

ODGOVORITE
Name

Arm

31.03.2020 10:58

Mi jesmo gamad i kao takvi zaslužili smo sve ovo.

Name

BanjalučankaYU

31.03.2020 11:30

A narod treba da daje u fond solidarnosti. Narod koji nema šta da jede. Zdravstveni radnici nemaju zaštitne maske, odijela, rukavice, dezinfekciona sredstva..........Sramota!

ODGOVORITE
Name

SV

31.03.2020 11:40

Uvjek mislim da ne mogu dalje i vise sa kriminalom ali me uvjek iznenede. Dodik prosjaci u Srbiji za pomoc, trazi rukavice i maske a u isto vrijeme otima i krade milione za sinovu firmu. Taj direktor Dzajic je najveci kriminalac i ubica zdravstva.Kod nas se ne zna uopste stanje o korona virusu, nema testova, ono sto su dobili testirali se oni u vrhu vlasti. Narod su zatvorili u kuce i kaznjavaju ih ako izadju, da bi sakrili pravo stanje o koroni.Koji necovek treba da budes osnivas fond za pomoc, da narod pomaze a u isto vrijeme od tog istog naroda krades sebi i sinu milione. Ovo se zove POLITICKA SIZOFRENIJA, ili VlADAVINA SIZOFRENI POLITICARA.!!!!

ODGOVORITE
Name

Realno

31.03.2020 11:49

Svi ti ljudi, pocevsi od Dodika,Zeljke pa do Dr. Djajica su legitimno izabrani od strane biraca, tako da sad uzivajte u svom izboru i svi zaposleni na budzetu nemojte ni slucajno zaboravifi uplatiti 5 ili 10% svoje nezasluzene plate koju godinama dobijate za svoj nerad!

ODGOVORITE
Name

tragi komika

31.03.2020 11:54

da nije zalosno u ovom jebenom casu bilo bih smjesno. al bitan je taj softver ,bitan eto pitajte babu ,on ce vam pojasniti.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

31.03.2020 11:56

hahahahahahahahahaha!

ODGOVORITE
Name

Iii sta kazes

31.03.2020 12:03

A gdje ve bolnica Poljska od 3.6 miliona.dali iko zna????????

ODGOVORITE
Name

Loki the kid

31.03.2020 12:52

Skrba ugovara, radi , provizija 50% radi sa Bojicem . Bbice 16 miliona na kraju.

Name

Micko

31.03.2020 12:05

tako je žvaljo plaćaj to a nemaš ni stalke za infuziju

ODGOVORITE
Name

Space Lord

31.03.2020 16:31

Kad je glupi narod naloženo samo na mržnju onda mu se tako i vraća. Da manje mrzimo ne bi glasali za ove budale i voljeli bi više komšije, a isto vrijedi i za njih.

ODGOVORITE
Name

cups

31.03.2020 18:23

Treba nam jos robe da se kupi za klinicki centar samo dok se zaduzimo.

ODGOVORITE
Name

Mićo

01.04.2020 03:37

Banda lopovska, samo zatvor doživotni ovo rešava od tate pa do praunuka pozatvarati i sve im oduzeti.

ODGOVORITE
Name

banja luka

01.04.2020 09:24

a jeste sljegli u ovaj grad, marvo malogradjanska, i 5 zivota da zivite opet je to jadno bitisanje..i vi vrlo dobro znate koliko (ne)vrijedite i koliko ste jadni, zato vas ovo sve i uzbudjuje.znate da ne bi bili tu gdje jeste da je ovo iole drzava

ODGOVORITE
Name

mimi53

01.04.2020 11:13

U ratu ,a i ovo je neka vrsta rata za ovo se ide na prijeki sud ,naravno ako je ovo sve tacno. To je izdaja naj ugrozenijeg dijela naroda ,i nosi visoku krivicnu odgovornost .Ali ako je kupljeno od Prointera nema nikakve odgovornosti.

ODGOVORITE
Name

X

01.04.2020 14:37

Da se vodja ne naljuti i da mirno spava. Da ispuni plan za 2020, jadna nam majka. Da Bog da im ne trebalo

ODGOVORITE
Name

Beeeee

01.04.2020 14:39

Samo spremajte pare za fond soldarnosti , ovce ( za sisanje)

ODGOVORITE